Cautare


14 Iunie 2019
Smart eHub contribuie la transformarea digitala a regiunilor Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia

Smart eHub, cu sprijinul DIHELP Academy, a sustinut in data de 6 iunie 2019, un workshop dedicat dezvoltarii primului centru regional de inovare digitala din regiunile Bucuresti–Ilfov si Sud Muntenia. Scopul acestui eveniment a fost de a consolida legatura dintre membrii consortiului Smart eHub si stakeholderii din cele doua regiuni mentionate si, in acelasi timp, de a avea o consultare publica cu privire la serviciile pe care consortiul ar trebui sa le ofere companiilor care au nevoie de transformare prin inovatie digitala.

"Exista destula confuzie intre semnificatiile termenilor de digitizare si digitalizare. Gartner, Forbes si alti lideri de opinie autorizati  sunt de acord ca exista cel putin trei procese paralele, dar asta nu inseamna ca in functie de intelegere, un utilizator sau altul al notiunilor sa nu contribuie la mentinerea confuziei prin interpretari proprii. Digitizarea desemneaza procesul de transformare a informatie si continutului din analog in biti iar digitalizarea este  de fapt un proces de utilizare de catre organizatii a tehnologiilor informatiei pentru a fi mai eficiente. Cel mai amplu insa  ca intindere semantica este transformarea digitala, care presupune cele doua notiuni anterioare dar si practica social-economica globala in care  convergenta  noilor tehnologii genereaza modele de interactiune cu mediul, intre oameni, de comunicare, de afaceri. 
 
Smart eHub va trebui, pe de o parte, sa contribuie la cresterea nivelului de pregatire digitala prin masuri de constientizare si educare, cat si la dezvoltarea gradului de digitalizare a societatii si a firmelor prin servicii cat mai atractive si utile mediului de afaceri in special. insa obiectivul cel mai ambitios pe care ni-l propunem este transformarea digitala a regiunilor de dezvoltare unde vom actiona" a declarat conf. universitar dr. Costin Lianu, director general USH Pro Business, prorector Universitatea Spiru Haret si membru fondator Smart E Hub.

Motivul principal pentru care acest consortiu de inovare digitala a fost creat este acela de a oferi organizatiilor din regiunile Bucuresti–Ilfov si Sud Muntenia posibilitatea de acces la un one-stop-shop unde pot sa obtina solutii inovatoare digitale care sa le raspunda nevoilor lor. Pentru a afla care sunt aceste nevoi specifice fiecarei industrii in regiunile mentionate, coordonatorii,  USH Pro Business,  Smart Alliance Innovation Technology Cluster  & ELINCLUS Cluster impreuna cu Olivier Chartier si Alexander Vigkos, mentorii din cadrul DIHELP Academy, au avut o sesiune interactiva cu membrii consortiului, reprezentanti ai Ministerului pentru Fonduri Europene, ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti–Ilfov si ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. 

„in timpul evenimentului am dezbatut principalele intrebari la care audienta dorea un raspuns: ce este un Hub de Inovare Digitala, cum am creat Smart eHub, viziunea, misiunea si, cel mai important – cum putem ajuta companiile din regiunile Bucuresti–Ilfov si Sud Muntenia sa devina mai profitabile prin digitalizare. Ceea ce noi credem ca este cel mai important detaliu al acestui eveniment este felul in care audienta a interactionat cu noi. Feedback-ul pozitiv in mare masura ne-a facut sa credem ca acest proiect poate sa fie principalul motor al digitalizarii in aceste regiuni” a declarat Cosmin Macaneata, Vicepresedinte Smart Alliance Innovation Technology Cluster si Managing Partner Omega Trust.

Am dezbatut modelul de business al Smart eHub-ului pentru a-l putea imbunatati si sa juxtapunem conceptele necesare pentru a dezvolta un hub de inovare digitala care sa actioneze ca un facilitator  pentru  organizatiile  care  sunt in cautare de a-si mari profitul. Feedback-ul pe care l-am primit a fost foarte pozitiv, sprijinind strategia pe care coordonatorii Smart eHub au ales-o. in acelasi timp, aportul participantilor a fost extrem de valoros si se va regasi in modelul de business pe care-l vom aplica. 

„Ceea ce m-a impresionat cel mai mult este numarul mare de companii private prezente dar si reprezentantii guvernului si ai agentiilor de dezvoltare regionala. Consider ca este un inceput extraordinar pentru Smart eHub si suntem impresionati de capacitatea si expertiza voastra pentru a putea livra promisiunile hub-ului”, a declarat Alexandros Vigkos, Specialist in inovatie la Ecorys. 

Prin colaborarea cu autoritatile publice, organizatiile profesionale si non-profit precum si cu mediul privat de afaceri, se doreste a se crea o agora a digitizarii si identificarea celor mai inovatoare solutii pentru problemele stringente subliniate in ultimul Index al Economiei Digitale si Societate cu privire la gradul scazut de digitalizare. 

 „Crearea Smart eHub este un pas foarte important in cresterea competitivitatii economice a organizatiilor din regiunile targetate. Sinergia creata de aceste trei entitati separate este, de fapt, piatra de temelie pe care orice organizatie din cele doua regiuni pot sa se transforme digital. Cred cu tarie ca Smart eHub reprezinta un raspuns concret in regiunile noastre pentru a ajuta organizatiile sa se alinieze la trendurile societatii viitorului, a declarat Paul Svasta, Presedinte ELINCLUS Cluster, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti. 

Smart eHUB intentioneaza sa colaboreze si sa lucreze impreuna cu principalii actori ai societatii noastre, cum ar fi: autoritati publice, mediul privat de afaceri, universitati, organizatii non-guvernamentale, institute de cercetare si companii din domeniul IT&C pentru a gasi solutii fezabile in vederea transformarii prin digitalizare, astfel incat sa existe un impact relevant in economia romaneasca. 

USH Pro Business,  
Smart eHub co-founder

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate