Cautare


10 Aprilie 2001
Se intuneca orizontul pentru IT-ul european

Starea sectorului IT s-a inrautatit ca urmare a informarii investitorilor, vineri 06.04.2001 cu privire la scaderea profitului companiei britanice dezvoltatoare de soft Autonomy. Oficialii acestei firme anunta faptul ca situatia nefavorabila se

extinde din UK in intreaga Europa.Acest avertisment al celor de la Autonomy vine ca urmare a scaderilor pe care actiunile firmei le-au inregistrat vineri la bursa. Desi conducerea firmei se astepta la o scadere pe piata bursiera, nu se preconizase ca aceasta sa fie atat de mare.

Motivul invocat este scaderea cererii de soft pe piata europeana. Analistii sunt de parere ca aceste scaderi sunt specifice companiei Autonomy dar si altor companii din aceeasi ramura cum ar fi Ariba, grup american dezvoltator de solutii e-business. Situatia creeata se datoreaza faptului ca aceste firme au incercat sa intre pe piata dotcom-urilor, desi nu aveau bazele de venituri bine stabilite. Alti analisti sustin ca nu este vina companiilor si ca aceste scaderi erau de asteptat pe intreaga piata, nu doar la compania britanica.

Aceeasi situatie, sau poate chiar mai rea, este in Germania, unde Infineon, un grup detinut de Siemens, a anuntat reducerea investitiilor. Anuntul vine in contradictie cu optimismul manifestat fata de o posibila crestere a vanzarilor de chip-uri DRAM, dupa ce anul trecut au inregistrat scaderi destul de dramatice.

O alta firma care are probleme este SAP, cel mai mare dezvoltator de software european. Atentia investitorilor s-a oprit asupra SAP, in ciuda declaratiilor oficialilor companiei conform carora isi vor mentine obiectivele de crestere cu 20% a vanzarilor. Aceasta crestere se va reflecta intr-o crestere mai accentuata a profitului. Decizia a venit dupa ce, zile la rand, s-au anuntat scaderi ale actiunilor SAP la bursa, dar se spera o revenire, acum cand grupul si-a modificat previziunile.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate