Cautare


26 Martie 2004
Comisia Europeana amendeaza Microsoft cu 613 milioane $

Miercuri, Comisia Europeana a amendat compania Microsoft cu suma de 613 milioane $ si i-a impus gigantului software ca in termen de 90 de zile sa ofere o versiune a sistemului de operare Windows fara software-ul Windows Media Player.

Decizia a fost emisa in urma unor investigatii, ce au durat 5 ani, asupra practicilor de afaceri in Europa ale companiei Microsoft.

Microsoft a declarat ca va ataca decizia in Prima Instanta a Curtii Europene din Luxemburg. O intelegere alternativa propusa de companie saptamana trecuta Comisiei Europene ar fi oferit cosumatorilor mai multe alternative si beneficii, decat ofera decizia, a declarat Microsoft. Aceasta a propus sa instaleze pe orice PC vandut cu sistemul Windows, in plus fata de propriul software, inca trei media playere, actiune care ar dus la distribuirea a mai mult de un miliard de media playere concurente in urmatorii trei ani.

Comisia a ajuns la concluzia ca Microsoft a incalcat legea Uniunii Europene privind concurenta prin folosirea monopulului sau pe piata sistemelor de operare pentru PC-uri pentru a obtine avantaje pe pietele sistemelor de operare pentru servere si a media playere.

In plus fata de amenda, Comisia Europeana i-a impus Microsoft sa-si schimbe conduita ilegala. Compania trebuie ca in termen de 120 de zile sa dezvaluie datelii legate de interfetele software utilizate de produsele sale si sa vanda o versiune a sistemlului sau de operare fara Windows Media Player.

Dicizia va face posibila o concurenta corecta, a declarat Comisia.Sursa: www.computerworld.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate