Cautare


Uniunea Europeana adopta noi reguli privind transferul de tehnologie
13 Aprilie 2004 Business
Uniunea Europeana adopta noi reguli privind transferul de tehnologie

Companiilor li se va permite sa faca schimb de tehnologie cu competitorii lor atata timp cat nu vor controla impreuna mai mult de 20% din piata.

Chiar si companiile importante vor putea face schimb de proprietate intelectuala daca nu creaza probleme in ceea ce priveste cocurenta.

"Prin consolidarea stimulentelor pentru inovatie cu focusare pe acele restrictii care pot afecta serios competitia, politica competitionala poate juca un rol important in impulsionarea economiilor Uniunii Europene", a declarat Comisarul Uniunii Europene, Mario Monti.

Noile reguli vor intra in vigoare incepand cu 1 mai, ziua in care Uniunea Europeana creste de la 15 la 25 de state.

Acordurile de transfer de tehnologie sunt comune in indutria actuala, permitand companiilor sa-si combine experienta pentru a economisi timp si bani, pentru dezvoltarea de produse complexe.

Desi schimbul de tehnologie este necesar, Monti se teme ca schimbul neingradit ar putea duce la formarea de carteluri , care ar putea constitui o bariera pentru noile idei si ar putea duce la cresterea preturilor.

Competitorilor directi le va fi permis schimbul de tehnologii, atata vreme cat impreuna nu vor detine mai mult de o cincime din piata.

Companiile non-competitoare vor putea sa-si licentieze tehnologiile daca puterea lor combinata nu va reprezenta mai mult de 30% din piata.

Companiile vor trebui sa justifice motivele schimbului de tehnologie autoritatilor competitionale.

Monti spera ca noile reglemateri, cunoscute ca si Technology Transfer Block Exemption, vor aduce Europa pe aceeasi linie cu Statele Unite ale Americii.Sursa: www.reuters.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate