Cautare


29 Octombrie 2018
BCR il lanseaza pe George, primul banking inteligent© din Romania

• George este un nou mod de a face banking: total digital, inteligent si capabil sa se adapteze oricarei persoane • Gandim si construim un ecosistem in centrul caruia se afla platforma digitala George, proiectata de hubul de inovatie al Grupului Erste, cu aportul tinerilor IT-isti din Romania • Platforma a fost adaptata si dezvoltata, la nivel local, de echipa BCR Digital • Cu peste 3 milioane de utilizatori, George este cea mai populara platforma de banking din Europa Centrala si de Est

Prin George, Banca Comerciala Romana (BCR) le propune romanilor un nou mod de a face banking: mult mai simplu, personal si 100% online. „Drumul nostru in dezvoltarea lui George a pornit chiar de la asteptarile publicului, care cere o schimbare a modului in care bancile vorbesc si actioneaza. Lumea evolueaza rapid astazi, iar vietile noastre se transforma de la o zi la alta, datorita tehnologiei. Sub presiunea ritmului zilnic, oamenii cauta tot mai mult experiente digitale pentru a-si satisface dorintele si se simt bine atunci cand regasesc doar simplitate, confort si sprijin. Mai ales in viata lor financiara, au nevoie de aici, acum si sigur. si de un prieten bun. Noi ii spunem George, inceputul unui univers financiar digital complet si, odata maturizat, pariul nostru ca experienta romanilor in relatia cu o banca nu va mai fi niciodata la fel. Daca timpul inseamna bani, George poate fi companionul tau financiar intr-o lume din ce in ce mai zgomotoasa”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR. 

In inima primului banking inteligent© din Romania se afla platforma digitala George, cea mai populara platforma de digital banking din Europa, avand deja peste 3 milioane de utilizatori in Austria, Republica Ceha si Slovacia. Platforma a fost proiectata de hub-ul de inovatie de la Viena al Erste Group, cu aportul mai multor tineri IT-isti romani. George a fost redezvoltat la nivel local de expertii BCR, impreuna cu un intreg ecosistem digital, cu cont curent si card atasat dedicat, unic in Grupul Erste.

Erste Group isi propune sa-l lanseze pe George pe toate cele sapte piete unde este prezent (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia si Serbia), devenind astfel prima platforma bancara paneuropeana care ofera o gama completa de produse si servicii financiare.

De ce George

Platforma George a fost dezvoltata in baza mai multor cercetari avansate digitale, fiind creata de echipe de IT, design, psihologi si sociologi comportamentali. Ca urmare a implicarii clientilor in toate etapele proiectului, George are un nivel exceptional de personalizare: toata lumea isi poate crea propria versiune a lui George, adaptata la specificul nevoilor sale bancare.

In plus, in Romania, George va aduce, pe langa aplicatie, un intreg ecosistem digital, cu cont curent si card dedicat, care va putea fi contractat exclusiv online in mai putin de 10 minute. Astfel, orice il va putea avea pe George de la distanta, de pe telefon, tableta sau laptop. Hai sa vedem, pe scurt, care sunt principalele atuu-uri ale platformei George! 

Acces rapid, dar sigur
- in George poti intra extrem de usor, dar sigur. Prin: PIN, pattern (tipar), amprenta sau recunoastere faciala
- Odata accesat, orice utilizator isi poate personaliza si securiza userul cu un alias

Prietenos ca in Social Media
- Abordare noua & foarte personala a bankingului digital. Pornind chiar de la nume
- Te intampina prietenos si invata tot timpul despre tine
- Culori si imagini de profil pentru personalizarea contului personal sau clasificarea conturilor
- Are meniuri simple, intuitive, fara batai de cap, cu functie drag&drop
- Platile se fac simplu, ordonat si intuitiv. La fel ca pe mail. Poti da chiar reply sau redo 

Simplu si inteligent
- George isi aminteste fiecare tranzactie si stie sa indexeze comerciantii
- Poate scana contul IBAN, astfel ca nu mai trebuie sa memorezi conturi lungi
- Face ca plata in strainatate sa fie mult mai usoara: George stie automat unde se afla destinatarul si pregateste transferul cu toate informatiile necesare
- Te ajuta sa-ti analizezi cheltuielile si, daca vrei, sa faci economii
- Are functie de cautare simpla, precum motoarele de pe Internet, pentru tranzactii, nume si date. Poti cauta, practic, orice si, in plus, vorbeste pe limba ta (ex. Poti cauta “luna trecuta”)
- Poti cauta intr-o arhiva de pana la 7 ani
- Are auto-completare: recunoaste ce cauti dupa cateva apasari de taste. Rezultatele sunt afisate cu logo-urile comerciantilor
- Se actualizeaza incontinuu

Are chat & magazin
- George vine cu chat, prin care poti intra in contact direct cu expertii BCR, fara timpi de asteptare. Dispui, practic, de un canal de informatii securizat pentru date financiare sensibile, fara e-mailuri
- Functie de printscreen a imaginii: daca exista o problema, se poate salva imaginea, se pot adauga comentarii si se trimite unui expert BCR
- Are magazin de tip e-store, pentru optiuni si aplicatii suplimentare
- Magazinul George este deschis dezvoltatorilor de aplicatii (fintech-uri, start-up-uri).

Pentru o experienta completa, recomandarea expertilor BCR este un “test-drive” live la bordul lui George.

Studiu: Ce vor romanii de la digital banking? 

Potrivit unui studiu efectuat in acest an la nivel national de catre Mercury Research, la comanda BCR, romanii cu venituri peste medii si cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani considera ca cea mai importanta caracteristica a unei platforme de digital banking o reprezinta securitatea datelor (86% dintre respondenti). Acesta este urmata in topul preferintelor clientilor de catre rapiditatea efectuarii tranzactiilor (69%), fiabilitate (55%), posibilitatea controlului bugetului (44%), interfata prietenoasa (44%) si complexitatea tranzactiilor care pot fi realizate din platforma (39%). Cu cat o aplicatie de digital banking are mai multe optiuni si caracteristici, cu atat este mai putin probabil ca un client bancar sa isi schimbe furnizorul de servicii financiare, arata acelasi studiu: 90% dintre respondenti sustin ca loialitatea unui client este direct proportionala cu nivelul de complexitate al platformelor digitale oferite. Totodata, 1 din 3 romani si-au exprimat dorinta sa poata interactiona cu banca si in afara orelor de program.

De unde numele George? 

George a fost denumit dupa primul pilot automat din aviatie, inventat in urma cu 100 de ani de catre americanul Lawrence Sperry. “Lasa-l pe George sa o faca” (Let George do it!) a devenit in scurt timp dupa aceea o expresie care sa ateste increderea ca tehnologia iti poate face viata mai usoara.
Asemenea unui pilot automat, George, primul banking inteligent© din Romania, te ajuta sa-ti controlezi viata financiara ca un zbor lin: simplu, personal si inteligent.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania pe segmentele de economisire si creditare.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 22 birouri mobile dedicate companiilor si 508 unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM - peste 2.600 de bancomate si POS - 17.800 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.000 de angajati deservesc 16,1 milioane de clienti in cadrul a 2.600 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul lui 2017, Erste Group detinea active totale in valoare de 220,7 miliarde EUR, inregistra un profit net de 1,31 miliarde EUR, precum si un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,4%.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate