Cautare


13 Octombrie 2017
PC-ul nu este mort inca, iar piata se "stabilizeaza", sustine IDC

Dupa ani de predictii ale analistilor din industriile de top de lume, potrivit carora PC-urile sutn pe moarte, acestea continua sa fie puternice si, potrivit ultimului raport trimestrial al analistului IDC, vanzarile din trimestrul al treilea au fost stabile si mai bune decat erau de asteptat.

In Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker, IDC a anuntat ca vanzarile mondiale de PC-uri traditionale, care includ desktop-uri, notebooke-uri si statii de lucru au fost de 62,2 milioane unitati in cel de-al treilea trimestru al anului 2017. 

Desi acest numar se traduce printr-o usoara scadere de 0,5% fata de anul trecut, IDC sustine ca rezultatele sunt mai bune decat declinul de 1,4% estimat, ceea ce demonstreaza o tendinta de "stabilizare a pietei" in ultimele trimestre, ajutata de imbunatatirea pietelor emergente, precum si de promotiile back-to-school.

Acest lucru a fost evident in special in Europa, unde piata PC-urilor traditionale a continuat sa arate semne de progres, indreptandu-se spre stabilizare pentru un alt trimestru, a declarat IDC. 

Cu toate acestea, in SUA piata PC-urilor traditionale a cunoscut o scadere a livrarilor, cu un declin notabil al vanzarilor notebook. Acest lucru s-a datorat unei presiuni continue din partea altor dispozitive mobile, precum si gestionarii inventarului. Dispozitivele desktop s-au descurcat totusi mai bine decat se preconiza. 

In ceea ce priveste perspectivele pentru al patrulea trimestru, IDC ramane precaut, insa se asteapta sa se inregistreze un mic declin al volumului in ultimult trimestru al anului.


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate