Cautare


Intel anunta noi chip-uri Xeon, Cascade Lake AP si Xeon E-2100
06 Noiembrie 2018 Hardware

Intel anunta noi chip-uri Xeon, Cascade Lake AP si Xeon E-2100

Intel a anuntat doi noi membri ai familiei sale de procesoare Xeon: in primul rand, procesorul de performanta avansata Cascade Lake, ca parte a familiei Cascade Lake; procesoare Intel Xeon Scalable din noua generatie, care sunt de asteptat sa fie lansate in prima jumatate a anului 2019. In continuare, Intel a anuntat procesorul Xeon E-2100, un CPU single socket six-core destinat IMM-urilor. E-2100 este disponibil in prezent.

Procesorul de performanta avansata Cascade Lake, sustine Intel, este proiectat pentru computing de inalta performanta (HPC), inteligenta artificiala (AI) si infrastructura ca serviciu (IaaS). Acesta ofera mai multe canale de memorie decat orice alt CPU. Pachetul multi-chip ofera pana la 48 de nuclee per CPU si 12 canale de memorie DDR4 per socket. In ceea ce priveste deep learning-ul, procesorul de performanta avansata Cascade Lake ofera o imbunatatire de pana la 17 imagini pe secunda, comparativ cu procesorul Intel Xeon Platinum la lansare. 

Intre timp, Xeon-2100 suporta sarcini de lucru potrivite pentru serverele entry-level. Include Intel Software Guard Extensions (SXG) pentru protectia datelor. SGX, care a fost inclus in generatiile anterioare ale familiei de procesoare Xeon E, ofera caracteristici de securitate si gestionabilitate hardware-based. 

Noile chip-uri demonstreaza ca Intel a continuat sa dezvolte un portofoliu conceput sa "satisfaca o gama larga de cerinte de calcul si proces", creat de cresterea exponentiala a datelor. In 2017, Intel a colectat peste 1 miliard de dolari in venituri de la procesoarele Xeon folosite pentru inteligenta artificiala in centrul de date, a informat Intel la inceputul acestui an. 



Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.



Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate