Cautare


23 Septembrie 2008
Numarul utilizatorilor VoIP s-a impatrit

Numarul utilizatorilor VoIP din Europa s-a impatrit in ultimii doi ani, crestere determinata de preturile agresive ale seviciilor de comunicatii combinate, spune analistul in telecomunicatii Telegeography.

Firma de analiza a raportat ca la sfarsitul anului 2007 au existat in serviciu 25.3 milioane de linii VoIP in Europa de Vest, comparativ cu 15 milioane in 2006 si 6.5 milioane de abonati VoIP in 2005.

Prncipalul factor determinant al cresterii a fost pretul agresiv al serviciului combinat de voce, broadband si video, arata studiul realizat de Telegeography in 13 state europene. Desi preturile variza mult, multi operatori au taxat cu aproximativ doar 30 Euro pentru toate cele trei servicii, inclusiv apeluri nelimitate.

"Aceasta strategie a avut un succes spectaculos", spune Telegeography in studiu. Firma de analiza estimeaza ca la sfarsitul anului 2008 numarul abonatilor VoIP din Europa de Vest va atinge 37 milioane, reprezentand 29% din liniile fixe din Europa de Vest.

Companiile de telecomunicatii cu vechime tin si ele pasul. Cele mai multe companii de telefonie europene au introdus pachete dual-play sau triple-play. Acestea au inclus dese ori si servicii de telefonie IP cu abonamente fixe.

In ciuda rezultatelor amestecate, France Telecom a fost cel mai mare furnizor de servicii VoIP din Europa, iar companii de telecomunicatii traditionale au fost cinci din cei mai mari 10 furnizori de servicii VoIP din Europa.

Nivelul de penetrare a serviciilor VoIP difera foarte mult, de la 43% in Franta, la 2% in Spania.

"In Europa are loc o revolutie a liniilor fixe", spune analistul Telegeography Paul Brodsky, "insa, cu singuranta, nu este uniforma in toate tarile Europei".Sursa: www.computerweekly.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate