Cautare


06 Octombrie 2008
A fost descoperita o masiva baza de date criminala

Un cercetator de securitate a descoperit o baza de date criminala continand detalii de acces pentru 200.000 de servere din intreaga lume, apartinand unor organizatii importante printre care si BBC.

Baza de date a fost utilizata de cel putin doua grupuri infractionale din Europa si unul din SUA pentru a se infiltra in serverele companiilor si organizatiilor din 86 de tari.

Detaliile de acces au fost colectate de la vizitatori de pe site-uri legitime, pe care s-au infiltrat utilizand toolkit-ul hacker Neosploit 3.1.

Malware-ul este transferat pe computerele vizitatorilor, iar atunci cand acestia acceseaza sistemele IT din organizatiile lor, detaliile de acces sunt capturate si inregistrate in baza de date.

Ian Amit, director al firmei de cercetare in securitate Aladdin Knowledge Systems a declarat petru Computer Weekly ca aproximativ 107.000 din cele 200.000 de inregistari ale bazei de date au fost validate.

Organizatii din Marea Britanie au reprezentat cam 900 din inregistrarile validate, printre care si BBC, care s-a aflat printre cei notificati saptamana trecuta despre amenintare.

Amit a spus ca dintre cele 900 de inregistrari validate din Marea Britanie, 600 au fost utilizate pentru a se infiltra pe website-uri gazduite in UK precum si aproximativ 82.000 de alte site-uri din intrega lume.

Toate site-urile mari afectate si organizatiile importante listate in baza de date respectiva au fost notificate de organizatia de securitate a internetului CERT.

Totusi, Amit a spus ca va lua ceva timp pentru a notifica toti detinatorii celor 200.000 de inregistrari descoperite in baza de date.Sursa: www.computerweekly.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate