Cautare


Tratatul ACTA este, efectiv, mort, a declarat Comisarul European pentru Agenda Digitala
07 Mai 2012 Internet

Tratatul ACTA este, efectiv, mort, a declarat Comisarul European pentru Agenda Digitala

Controversatul tratat ACTA este, efectiv mort, a declarat Comisarul European pentru Agenda Digitala.

"Am vazut, in ultimul timp, cum mii de oameni sunt dispusi sa protesteze impotriva normelor pe care acestia le percep drept o contrangere a deschiderii si inovarii internetului", a declarat Neelie Kroes in cadrul unei conferinte organizate la Berlin, potrivit Wall Street Journal. "Aceasta este o noua voce politica, careia ii urez bun venit, chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu opiniile sale asupra fiecarui subiect. Acum, suntem susceptibi de a trai intr-o lume fara SOPA si ACTA". 

Potrivit rapoartelor media, purtatorul de cuvant al lui Neelie Kroes a declarat ca, desi Kroes nu a specificat niciodata ca ACTA este mort, aceasta este realitatea politica. 

Tratatul, care a fost semnat de 22 state membre ale Uniunii Europene, nu poate fi adoptat inainte de a fi ratificat de Parlamentul European. Ratificarea apare, insa, ca fiind putin probabila. Printre criticii ACTA se numara Martin Schulz, presedintele Parlamentului European si Dunja Mijatovic, head of media freedom pentru cele 56 de tari care alcatuiesc Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). 

Doi membri ai Parlamentului European responsabili pentru emiterea unui raport in acest sens, au recomandat ca tratatul ACTA sa fie respins. David Martin a preluat acest rol dupa ce Kader Arif a demisionat din comitetul de raportare ACTA, in semn de protest fata de oficialii UE care doreau adoptarea tratatului. 

Comisia Europeana a cazut de acord luna trecuta pentru a deferi tratatul Curtii Europene de Justitie, pentru ca aceasta din urma sa stabileasca daca ACTA pune in pericol drepturile cetatenilor Uniunii Europene. 

ACTA are drept scop stabilirea unui standard international de lupta impotriva incalcarilor aduse drepturilor de proprietate intelectuala. Criticii ACTA considera ca tratatul va conduce la instituirea cenzurii pe internet, in timp ce sustinatorii acestuia opineaza ca tratatul nu va aduce atingere legislatiei existente. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate