Cautare


12 Iunie 2017
Site-urile de stiri si sport, "vulnerabile la atac"

Site-urile de stiri si sport au unele dintre cele mai scazute niveluri de adoptare a securitatii, sugereaza un studiu

O echipa de experti in securitate cibernetica a analizat protocoalele de securitate folosite de primele 500 de site-uri din diferite industrii si sectoare online.

Acestia au constatat ca mai putin de 10% dintre site-urile de stiri si sport folosesc protocoalele de securitate de baza precum HTTPS si TLS. 

Chiar si cei care le folosesc, nu utilizeaza intotdeauan "cele mai recente sau cele mai puternice protocoale", a declarat unul dintre autorii studiului. 

"Odata cu trecerea timpului, criptarea devine mai slaba, deoarece oamenii gasesc modalitati de a o ocoli", a declarat pentru BBC Prof. Alan Woodward, expert in securitate cibernetica in cadrul Universitatii din Surrey.

Studiul, publicat in Revista Cyber Security Technology, arata ca unele sectoare par sa fie mult mai constiente din punct de vedere al securitatii decat altele. 
Site-uruile companiilor computer si de tehnologie si ale organizatiilor financiare arata un nivel mult mai ridicat de adoptare decat site-urile de jocuri, spre exemplu. 

"In sectorul financiar, aproape toate site-urile analizate are link-uri criptate", a declarat Woodward, "insa chiar si in retail adoptarea celor mai recente standarde este scazuta". 

Un sfert dintre site-urile de cumparaturi analizate folosesc Transport Layer Security (TLS), care ofera instrumente precum certificate digitale, parole la distanta si alegerea unor cifruri pentru criptarea traficului intre website si vizitatorii acestuia.

Insa, in randul site-urilor de stiri si sport, mai putin de 8% folosesc acest protocol. 
Printre cele care il folosesc, multe nu utilizeaza unele dintre cele mai puternice instrumente disponibile, cum ar fi HSTS. 

"Este ca si cum furnizorii de continut de stiri si sport nu pun valoare pe securitatea continutului lor", a declarat Woodward. 

Woodward a avertizat insa impotriva increderii prea mari in site-urile care par sa aiba cele mai actualizate si cuprinzatoare protocoale de securitate. 

"Oamenii cred ca deoarece folosesc TLS au o conversatie sigura, insa nu exista nicio garantie cu privire la persoana cu care poarta acea conversatie sigura", a explicat Woodward. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate