Cautare


Postarile blasfematoare pe Facebook atrag pedeapsa cu moartea in Pakistan
13 Iunie 2017 Internet

Postarile blasfematoare pe Facebook atrag pedeapsa cu moartea in Pakistan

Un barbat a fost condamnat la moarte in Pakinstan pentru faptul ca a postat comentarii blasfematoare despre Profetul Muhammad pe Facebook.

Taimoor Raza este prima persoana din Pakistan care a primit pedeapsa cu moartea intr-un caz legat de social media, a declarat procurorul Shafiq Qureshi pentru Reuters. 

Raza a fost arestat de catre un ofiter de lupta contra terorismului intr-o statie de autobuz, in timp ce reda material blasfemator pe telefonul sau mobil, care a fost confiscat, ceea ce a condus la descoperirea postarilor sale pe Facebook. 

Facebook a subliniat in mod reperat rolul sau de platforma pentru libertatea de exprimare, insa legile care guverneaza libertatea de exprimare si drepturile omului in tarile din intreaga lume pot varia dramatic. Organizatia pentru drepturile omului Amnesty International a publicat un articol in decembrie 2016 in care a detaliat modalitatile in care legile blasfemiei din Pakistan permit abuzul. 

"Condamnarea cuiva la poarte pentru pretinsa postare de material online blasfemator este o violare a drepturilor internationale ale omului si da nastere la un precedent periculos", a declarat Nadia Rahman, Amnesty International Pakistan. "Autoritatile folosesc legi vagi si generale pentru a incrimina libertatea de exprimare. El si toti ceilalti acuzati de blasfemie trebuie eliberati imediat". 

Raza va putea ataca decizia la Inalta Curte si, daca va fi necesar, la Curtea Suprema din Pakistan. 

Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de comentarii. 

Sursa: www.news.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate