Cautare


20 Octombrie 2017
Lansarea proiectului „Cugetarile romanesti cuceresc lumea”

Asociatia Culturala Citatepedia anunta lansarea oficiala a site-ului www.intercogito.ro – baza proiectului „Cugetarile romanesti cuceresc lumea”. Acest proiect reprezinta o modalitate inedita de promovare a culturii romane prin internet.

Data fiind longevitatea proiectului Citatepedia.ro, care a implinit 12 ani, Asociatia Culturala Citatepedia a remarcat afluenta de citate, aforisme, proverbe etc, traduse din diferite limbi in limba romana. Desigur, este de apreciat ca astfel publicul roman are acces facil la gandirea universala.

Pe de alta parte, numarul unor astfel de scrieri traduse din romana in alte limbi este extrem de mic. si este pacat, pentru ca Romania are cugetatorii ei, iar cugetarile lor merita sa circule prin lume, promovand astfel cultura romana.

De aceea, Asociatia Culturala Citatepedia si-a asumat sarcina de a face ceva pentru corectarea acestei situatii. Astfel, in cadrul proiectului „Cugetarile romanesti cuceresc lumea”, au fost traduse 1000 de cugetari romanesti clasice in 5 limbi de circulatie internationala: engleza, germana, franceza, spaniola, italiana. Acestea sunt disponibile gratuit pe www.intercogito.ro – atat ca text, cat si sub forma de imagine.

Oricine doreste poate copia de pe site ce ii place. Obiectivul este ca aceste cugetari sa devina cat mai raspandite pe internet, in special pentru publicul din alte tari.

Paginile site-ului sunt optimizate pentru distribuirea pe retelele sociale. in acest fel, fiecare vizitator poate da o mana de ajutor pentru popularizarea acestor cugetari in toata lumea.

Proiectul are un mare potential de dezvoltare, aceasta fiind prima etapa. Ulterior pot fi adaugate alte creatii clasice si contemporane romanesti, traduse in diferite limbi.

Asociatia Culturala Citatepedia sta la dispozitia celor care doresc sa promoveze proiectul cu informatii suplimentare, imagini, interviuri etc.

Proiectul cultural „Cugetarile romanesti cuceresc lumea” este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Despre Citatepedia

Asociatia Culturala Citatepedia este o organizatie neguvernamentala care desfasoara activitati culturale si educationale, in special online. Cel mai cunoscut proiect de care se ocupa asociatia este portalul cultural-literar www.citatepedia.ro, cu o audienta lunara de peste jumatate de milion de vizitatori, fiind astfel cel mai popular site in domeniu. Digital Unicorn, editura asociatiei, incearca sa acopere unele goluri pe piata editoriala, fara a pune in prim-plan profitul. De exemplu, „Antologia aforismului romanesc contemporan”, o lucrare de referinta, a ajuns la a doua editie.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate