Cautare


28 Februarie 2001
Fraude prin carti de credit

Fraudele prin carti de credit au atins cifra de 600 milioane de euro anul trecut. Cele mai mari s-au inregistrat la plata serviciilor prin telefon sau Internet.

Fraudele prin carti de credit in Uniunea Europeana au atins anul trecut valoarea de 553 milioane de dolari.

Cele mai multe ilegalitati s-au facut prin telefon sau Internet, la plata unor facturi, afectand increderea utilizatorilor de e-commerce.

Daca valoarea tranzactiilor a depasit si cele mai optimiste asteptari, totusi potentialul este inhibat de lipsa de incredere in ceea ce priveste plata acestor achizitii, s-a arata in documentul dat publicitatii luni, 26 februarie 2001.

Date oficiale arata ca desi tranzactiile pe Internet reprezinta doar 2% din totalul situatiilor de utilizare a cartilor de credit, ele reprezinta jumatate din numarul plangerilor clientilor.

Ca raspuns, Comisia Europeana a anuntat lansarea unui program pe trei ani care sa contracareze frauda cu carti de credit in Europa.

Planul se bazeaza pe o mai buna coordonare cu industria, pentru a introduce cele mai bune masuri de siguranta pentru tranzactiile la distanta pana in 2002.

Noile masuri prevad amplasarea unui microchip in cartile de credit, iar masura inca se practica desi costurile sunt destul de mari.

Cartile de credit nu au fost facute pentru utilizare pe Internet, dar cele mai mari organizatii de asemenea carti de credit, Visa, MasterCard si American Express lucreaza impreuna pentru imbunatatirea sistemului de securitate la efectuarea platilor prin card pe Internet.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate