Cautare


24 Aprilie 2001
Un joc electronic ameninta economia germana

Analistii considera ca motivul unei diminuari ale PIB-ului din Germania este un joc electronic care a acaparat angajatii companiilor, acestia ajungand sa se joace cateva ore pe zi. Jocul a adus portalul "Computer Channel" pe care se afla, de pe pozitia 186 pe pozitia 6 in top.

Analistii au anuntat o posibila diminuare a Produsului Intern Brut din Germania pentru anul trecut, ca urmare a pierderilor in valoare de un miliard de dolari din sectorul productiei, cauza pentru acest lucru fiind un joc electronic care a acaparat angajatii companiilor germane, informeaza PR Newswire.

Sistemul de jocuri "Moorhuhnjagd" (Grouse Hunt) are in Germania, pana in prezent, 18 milioane de utilizatori. Marea majoritate dintre acestia sunt angajati ai companiilor, care au ajuns sa se joace pe calculator cateva ore pe zi.

Jocul este un amestec de distractie si publicitate, dezvoltat de compania germana Phenomedia pentru portalul "Computer Channel". Pana la lansarea jocului, portalul era aproape necunoscut, dar, ulterior, a urcat de pe pozitia 186 pe cea de-a sasea, adica imediat dupa AOL Germany si MSN in clasamentul realizat de German Media Metrix.

Sistemul consta intr-un joc care poate fi descarcat de pe Internet in mod gratuit, fiind in prezent instalat pe circa 67% din calculatoarele din Europa Centrala. Phenomedia intentioneaza, insa, sa patrunda si pe piata din Statele Unite, potrivit directorului executiv al companiei, Markus Roder.

Phenomedia este rezultatul fuziunii dintre o agentie de publicitate si un producator de jocuri pentru calculator si imbina activitatile destinate petrecerii timpului liber cu publicitatea. Sistemele sale de jocuri sunt construite in jurul strategiilor de piata ale sponsorilor, ducand vizitatorii la website-uri, incitandu-i sa cumpere din magazinele on-line si convertind utilizatorii in membri.

Compania are sediul la Bochum in Germania si birouri deschise la San Francisco, Londra, in Elvetia, Romania si Rusia. Principalii sai clienti sunt AOL Germany, Mercedes Benz, RTL Television, Johnny Walker, UNICEF si Unilever.Sursa: Mediafax.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate