Cautare


02 Martie 2005
Extinderea Firefox se mai domoleste

Conform unui nou studiu, rata de crestere a browserului open-source Firefox s-a mai domolit, in timp ce cota de piata a Internet Explorer este in scadere.

Doua studii prezinta faptul ca Internet Explorer al Microsoft a scazut sub cota de piata de 90%.

IE, care este preinstalat pe majoritatea calculatoarelor, a scazut deja sub cota de 90% in noiembrie anul trecut, conform unui studiu al OneStat. In acelasi timp Microsoft a accentuat rezultatele WebSideStory, care au infirmat aceste date.

Insa si cele mai recente sondaje WebSideStory au prezentat o scadere sub aceasta limita, prezentand cota de 89.9%.

Browserul open-source Firefox al Mozilla Foundation a plasat Microsoft in defensiva cu 27 de milioane de descarcari de la lansarea din noiembrie anul trecut. Microsoft se apara lansand o versiune IE 7 alaturi de actualizarea Windows XP.

WebSideStory afirma ca Firefox continua sa penetreze piata, insa ritmul cresterii s-a mai domolit in ultimele saptamani.

In timpul perioadei pana in 18 februarie, Firefox detinea o crestere de 15%, comparativ cu 34% dupa lansare.

Statisticile se bazeaza pe numarul utilizatorilor care nu doar au descarcat dar au si instalat si folosesc browserul.

Aceste date se refera doar la piata din SUA. Insa compania urmareste activitatile browserelor si in alte tari, unde situatia variaza in mod semnificativ.

In China de exemplu, Firefox detine 1.1% din utilizatorii activi, comparativ cu 98.5% ai IE. Situatia este similara si in Japonia si Coreea de Sud.

Insa in Germania, Firefox detine 18.8% din trafic catre situri Web, comparativ cu 73% al IE. Astfel sondajul arata ca browserul open-source este mai popular in Europa decat in SUA sau Asia.

Din momentul lansarii, Firefox si-a insusit 5.7 procente din cota de piata a browserelor din SUA. In acelasi timp, Microsoft a pierdut trei procente.

OneStat.com a precizat ca din noiembrie anul trecut, utilizarea IE a scazut cu 1.62 procente la 87.3, in acelasi timp Firefox a atins 8.5%.Sursa: www.zdnetindia.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate