Cautare


22 Mai 2007
Creste cenzura pe Internet

Nivelul cenzurii la nivel de stat creste pe plan mondial, afirma studiul realizat de Open Net Initiative.

Studiul realizat pe mii de situri web gazduite de 120 furnizori de Internet a dezvaluit, ca 25 din cele 41 de tari analizate au dat dovada de filtrare a continutului.

Situri web si servicii precum Skype si Google Maps au fost chiar blocate.

Astfel de reactii de filtrare a continutului conduse oficial nu erau prea extinse in anul 2002, numarand doar cateva exemple de acest gen.

Insa in cinci ani, de la cateva tari s-a ajuns la 25 care filtreaza continutul.

Studiul a ales 41 tari unde cercetarile puteau fi realizate in siguranta si unde se poate invata despre modalitatile de cenzura.

Unele tarti din Europa si SUA nu au fost testate, deoarece in acele cazuri filtrarea e realizata de sectorul privat si nu cel guvernamental.

Printre tarile in care cenzura este foarte puternica se numara: Burma, Iran, Pakistan, Arabia Saudita, Siria, Tunisia, Emiratele Arabe si Yemen.

Problema este ca aceste filtrari sunt realizate in umbra si cetateanul nu se primeste raspuns concret despre modalitatile de filtrare sau obiectul acestora.

Studiul a dovedit filtrarile de continut in tarile: Azerbaidjan, Bahrain, Burma/Myanmar, China, Etiopia, India, Iran, Iordania, Libia, Maroc, Oman, Pakistan, Arabia Saudita, Singapore, Coreea de Sud, Sudan, Siria, Tadjikistan, Tailanda, Tunisia, Turkmenistan, UAE, Uzbekistan, Vietnam si Yemen.Sursa: www.bbc.co.uk

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate