Cautare


13 Iunie 2017
Un producator de jocuri a fost santajat dupa ce fisierele de design au fost furate

Atacatorii au cerut o rascumparare de la dezvoltatorul de jocuri CD Project Red pentru returnarea in siguranta a fisierelor aferente viitorului joc al studio-ului.

Intr-o declaratie, CD Projekt a sustinut ca atacatorii au fost in posesia unor documente de design timpuriu privind viitorul sau jocu, Cyberpunk 2077. 
Cu exceptia cazului in care compania poloneza plateste,aceasta risca ca fisierele sa fie facute publice. Nu se cunoaste cuantumul rascumpararii solicitate. 

Producatorul de jocuri a declarat ca "nu va ceda in fata cerintelor" bandei. A adaugat ca documentele care au fost furate sunt vechi si "in mare parte nereprezentative" pentru starea actuala a jocului. 

Nu se cunoaste cum anume au intrat atacatorii in posesia documentelor. 
CD Projekt nu a dat detalii cu privire la furt si a anuntat politia cu privire la rascumpararea solicitata. 

Studioul a anuntat prima oara ca lucreaza la un joc cu tematica cyberpunk in 2012. Nu a fost oferita o data concreta de lansare a Cyberpunk 2077, insa este de asteptat ca jocul sa fie lansat inainte de 2021. 

Expertul in securitate computer Graham Cluley a declarat ca CD Projekt ar trebui laudat pentru refuzul sau de a plati rascumpararea. 

Cluley a sustinut ca atacul este doar ultimul dintr-o serie recenta care a vizat proprietatea intelectuala. Luna trecuta, un grup denumit Dark Overlord a cautat sa santajeze Netflix cu privire la episoade nelansate ale unei serii TV populare. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate