Cautare


Un bug Steam a permis download-uri gratuite nelimitate
13 Noiembrie 2018 Jocuri

Un bug Steam a permis download-uri gratuite nelimitate

Un barbat a primit 20.000 dolari pentru descoperirea unui bug in magazinul de jocuri video Steam, care permitea oamenilor sa descarce orice joc in mod gratuit.

Cercetatorul de securitate Artem Moskowsky a descoperit o defectiune in portalul Steam pentru dezvoltatorii de jocuri, care permite oricui sa geneze chei de licenta fara sa plateasca. 

Milioane de oameni folosesc Steam pentru a cumpara si descarca jocuri pe PC-uri si computere Mac. 

Moskowsky a informat Valve, proprietarul Steam, cu privire la bug si a primit suma de 20.000 dolari ca parte a programului saude recompense. 

Multe companii recompenseaza persoanele care le dezvaluie in mod privat problemele de securitate, astfel incat acestea sa poata fi remediate, in loc sa le impartaseasca online. 

Moskowsky a declarat pentru site-ul de stiri Register ca a descoperit problema accidental, in timp ce explora portalul unui partener Steam. 

Portalul permite studiourilor de jocuri sa genereze chei de licenta pentru software-ul lor, astfel incat sa poata oferi o copie fanilor sau jurnalistilor pentru recenzii. 

Moskowsky a descoperit insa ca modificarea cererii putea permite oricui sa genereze mii de coduri pentru orice joc dorit. Acestea ar putea fi, teoretic, vandute pe piata neagra. 

"Am reusit sa evit verificarea proprietatii jocului prin schimbarea unui singur parametru", a declarat Moskowsky pentru Register. 

Valve l-a recompensat cu 15.000 drolari si 5.000 dolari bonus pentru ca a dezvaluit in mod privat defectiunea. Problema a fost remediata intre timp. 

Valve a declarat ca o analiza a jurnalelor sale arata ca nimeni nu a exploatat bug-ul. 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate