Cautare


Vanzarile de iPad-uri au crescut, cele de netbook-uri au scazut
03 Mai 2011 Mobile

Vanzarile de iPad-uri au crescut, cele de netbook-uri au scazut

Piata PC a crescut cu 7% in trimestrul I al 2011, potrivit unui studiu efectuat de Canalys, datorita popularitatii iPad-ului de la Apple

Apple a stabilit standardul pe piata pad, in principal in detrimentul livrarilor de netbook-uri si notebook-uri, cu care iPad-ul a concurat pentru cota de cheltuieli IT, potrivit Canalys.

In primul trimestru al acestui an, distributiile de dispozitive tableta au atins 6.4 milioane de unitati la nivel global. Apple a inresgitrat 74% din aceste distributii. Calays estimeaza ca in trimestrul urmator vom putea vedea o schimbare semnificativa pe piata, cu noi produse de la Acer, Asus, LG si RIM.

In timp ce vanzarile de iPad-uri continua sa imbunatateasca rezultatele Apple, producatorii de PC-uri focusati pe piata netbook si notebook, precum Acer si Asus, insa nu o duc asa de bine, mentioneaza Canalys.

Luand in considerare "efectul de halo" al iPad-ului asupra celorlalte produse ale companie, Apple a crescut considerabil pe cele mai multe dintre pietele lumii. Deoarece iPad 2 si competitorii sai continua sa se dezvolte, ne asteptam ca vanzarile de pad-uri sa asigure cresterea pietei PC pentru restul anului.
Acestea reflecta rezultatele altui studiu recent efectuat de YouGov, care a aratat ca 8% din indivizi au achizitionat un dispozitiv tableta in locul sau pentru pentru a inlocui un PC.

Studiul efectuat de Canalys arata ca utilizatorii de tablete le utilizeaza mult mai fecvent decat PC-urile sau eReader-ele. Dupa browsing web, utilizatorii din Europa de Vest utilizeaza dispozitivele pentru e-mail-messaging si social networking.

Sursa: www.computerweekly.com



Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate