Cautare


19 Ianuarie 2015
Tips&Tricks EuroGsm: Cum putem recupera un telefon pierdut sau furat?

Desi telefonul mobil se afla mereu in apropierea noastra, o singura clipa de neatentie este de ajuns pentru ca acesta sa fie furat ori uitat intr-un loc public, unde cel mai probabil nu va mai fi gasit. Pentru astfel de situatii, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm prezinta cateva optiuni de recuperare a telefonului, atat cu ajutorul aplicatiilor de urmarire, cat si pe baza informatiilor oferite de dispozitiv.

„In cazul telefoanelor Android, cea mai simpla metoda de a vizualiza locatia dispozitivului si informatiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager. Este necesara inregistrarea prealabila pe site-ul dedicat, apoi din cadrul meniului oferit, dispozitivul poate fi sters sau blocat, poate fi urmarit pe hartile Google Maps – in caz de furt – si se poate da comanda sa sune la volum maxim pentru 5 minute, pentru a putea fi localizat mai repede, in cazul in care a fost ratacit”, a explicat Bogdan Beleiu – ThePhoneGeeks.

O alta varianta ar fi utilizarea Android Lost, care se poate instala si fara a avea acces la telefon. Aplicatia poate fi instalata din Play Store, din contul Google cu care este sincronizat dispozitivul, dupa care se trimite un SMS pe telefonul in cauza, cu textul „androidlost register”. Astfel, aplicatia se activeaza automat si poate realiza fotografii cu camera telefonului si permite citirea SMS-urilor primite, fara ca utilizatorul sa stie acest lucru.

De asemenea, istoricul Google Maps poate oferi pozitia exacta a dispozitivului, chiar daca aceasta functie este dezactivata. Dupa accesarea sistemului Google Maps, se alege din calendar data curenta si ultima ora la care dispozitivul a fost recunoscut, dupa care pe harta vor aparea locatiile si chiar traseul parcurs de telefonul pierdut sau furat.

Utilizatorii iOS au la dispozitie functia Lost Mode, care permite utilizatorului sa blocheze dispozitivul cu o parola, in cazul in care acesta este disparut, pentru a proteja datele de pe telefon. O alta varianta utila este aplicatia Find My iPhone, care necesita o conexiune la Internet prin Wi-Fi sau date mobile.

„Exista si aplicatii prin care utilizatorii isi pot accesa telefonul remote, precum TeamViewer: Remote Control, Splashtop 2 Remote Desktop sau Jump Desktop, care au un sistem ce se instaleaza pe desktop si telefon si permite controlul unuia prin intermediul celuilalt. Toate cele 3 aplicatii mentionate sunt disponibile atat pentru Android cat si pentru iOS”, a mai precizat Bogdan Beleiu.

Este important de stiut si faptul ca in momentul in care telefonul este inchis sau nu are cartela SIM, acesta nu va putea fi localizat. Totusi, data fiind nevoia de a naviga pe Internet, cu siguranta telefonul va fi conectat in cele din urma la o retea Wi-Fi, moment in care va putea fi blocat de catre sistemul activat de utilizator.

Despre ThePhoneGeeks

ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializata in rezolvarea problemelor legate de telefonia mobila, membrii echipei avand rolul de a da sfaturi clientilor si de a incuraja utilizarea corecta si la capacitate maxima a dispozitivelor mobile.

Despre EuroGsm 

EuroGsm este compania specializata telecom, fiind unul dintre cei mai mari retaileri, cu o retea de magazine extinsa la 113 unitati si 81 de orase in cei 17 ani de existenta. Compania aduce pe piata, atat in magazine cat si online pe www.eurogsm.ro, cele mai noi tendinte in domeniul comunicarii mobile, telefoane de ultima generatie, accesorii si o gama variata de servicii, precum plata facturilor, abonamente de voce sau date. 

EuroGsm este ghidul pe care ti-l doresti alaturi cand pornesti in explorarea tehnologiei.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate