Cautare


Tarifele roaming in UE, eliminate
16 Iunie 2017 Mobile

Tarifele roaming in UE, eliminate

O lege a Uniunii Europene care elimina tarifele de roaming pentru persoanele care folosesc telefoanele mobile a intrat ieri in vigoare.

Noile reguli inseamna ca cetatenii care calatoresc in UE vor putea apela, trimite mesaje text si naviga pe internet pe dispozitivele mobile la aceleasi preturi pe care le platesc si acasa. 

Comisia Europeana a declarat ca sfarsitul tarifelor roaming a fost unul dintre cele mai mari succese ale UE. 

Insa un grup de consumatori din UK a avertizat ca utilizatorii de telefoane mobile s-ar putea confrunta cu "costuri neasteptate".
Pana in prezent, taxele de roaming sau conexiune erau adaugate la costul apelurilor, mesajelor text sau navigarii pe internet atunci cand consumatorii dintr-o tara membra UE calatoareau in alta tara si se conectau la o retea mobila de acolo. 
In unele cazuri, utilizatorii s-au confruntat cu facturi de sute de lire sterline, in cazul in care, spre exemplu, descarcau filme. 

Comisia Europeana a declarat: "De fiecare data cand un cetatean european trecea o granita in UE, trebuia sa se preocupe cu privire la folosirea telefonului mobil si cu facturi ridicate din tarife roaming atunci cand se intorcea acasa".

S-a lucrat din greu in ultimii 10 ani pentru a remedia acest "esec al pietei".

"Eliminarea tarifelor roaming este unul dintre cele mai mari si mai tangibile succese ale UE, a adaugat Comisia. 

Potrivit noii legislatii, calatorii isi pot folosi datele permise oriunde in UE. Insa depasirea minutelor, mesajelor text si a datelor va fi taxata in UE ca si in tara de origine, furnizorii de servicii percepand taxe diferite. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate