Cautare


14 Iulie 2017
Producatorul de telefoane de lux Vertu se prabuseste

Compania britanica care a produs smartphone-uri la preturi de mii de lire sterline va fi lichidata, dupa ca planul de salvare a esuat.

Vertu a fost cunoscuta pentru telefoanele sale high-end, incrustate cu bijuterii, dar care s-a confruntat recent cu dificultati financiare. 
Lichidarea companiei va avea ca urmare pierderea a aproape 200 de locuri de munca. 

Un analist in tehnologie a sustinut ca Vertu s-ar fi confruntat cu concurenta sdin partra companiilor care se ofera sa personalizeze alte smartphone-uri cu materiale pretioase. 

Telefoanele Vertu au preturi foarte ridicate - gama sa Signature porneste de la 11.000 de lire sterline si un model cu aur rosu de 18 carate costa 39.000 lire sterline. 

Contactat de catre BBC, un purtator de cuvant extern al firmei a declarat: "Ei bine, a intrat in lichidare si nu mai sunt platit de catre ei".

In luna martie, compania a fost vanduta de catre fostul sau proprietar chinez lui Hakan Uzan, un exilat turc in Paris. 
Daily Telegraph a raportat ca acesta a intentionat sa plateasca 1,9 milioane de lire sterline pentru a scoate compania din administratie, insa a avut un deficit contabil de 128 milioane de lire sterline. 

Uzan va pastra marca Vertu, tehnologia si licentele. 

"Este foarte neobisnuit, ei produc telefoane in volume incredibil de mici si la preturi incredibil de mari", a declarat Ian Fogg, analist la IHS Technology. 
Acesta a evidentiat ca unele dintre telefoanele recente ale Vertu au folosit safir sintetic pentru ecranele lor, ceva ce si Apple a luat in calcul sa foloseasca pentru iPhone-urile sale, insa ulterior a abandonat ideea, din cauza problemelor de productie. 
"Este un material cu care se lucreaza greu", a declarat Fogg pentru BBC. "Un beneficiu practic este acela ca ecranul smartphone-ului este incredibil de greu de spart". 

Fogg a mai sublinat ca si alte companii s-au oferit sa personalizeze smartphone-urile consumatorilor cu pietre sau metale pretioase, oferind astfel o alternativa. 
Aceasta inseamna ca clientii bogati au putut sa isi aleaga telefonul dorit, pe care sa il personalizeze dupa bunul plac. 

Vertu a fost fondata in 1998 de catre Nokia, insa a fost vanduta in 2012, iar in anul urmator Vertu a trecut de la folosirea sistemului de operare Nokia Symbian pe dispozitivele sale la Google Android. 

Sursa:
www.bbc.co.uk

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate