Cautare


Apple ar trebui sa abordeze dependenta copiilor de telefoane, sustin investitorii
09 Ianuarie 2018 Mobile

Apple ar trebui sa abordeze dependenta copiilor de telefoane, sustin investitorii

Jana Partners LLC si California State Teacher's Retirement System, care detin impreuna o participatie de 2 miliarde dolari in Apple, au cerut companiei intr-o scrisoare deschisa publicata sambata sa abordeze problema dependentei de telefon in randul copiilor.

Cele doua entitati au solicitat Apple sa adopte o abordare responsabila din punct de vedere social pentru a ajuta paritntii sa navigheze in zona dificila a detinerii unui telefon de catre copii. "Prin acest lucru, consideram ca Apple ar juca un rol de pionierat, de aceasta data prin a da un exemplu cu privire la obligatiile pe care le au companiile de tehnologie in ceea ce ii priveste pe cei mai tineri clienti". 

Un raport din 2016 al agentiei sociale Influence Central a aratat ca varsta medie la care copiii primesc un telefon este de 10,3 ani. Multi producatori fabrica telefoane mai ieftime si entry-level de baza destinate copiilor, insa produsele Apple sunt inca foarte apreciate de catre copii si adolescenti. 

Investitorii indica un "numar tot mai mare de dovezi" ca folosirea telefonului mobil in randul tinerilor utilizatori, ar putea avea "consecinte negative neintentionate", inclusiv diferite probleme de sanatate mintala. De asemenea, acestea sugereaza un numar de masuri pe care Apple le-ar putea lua in considerare, inclusiv crearea unui comitet de experti, cercetarea si raportarea constatarilor si evolutiilor in acelasi mod in care compania face acest lucru in problemele legate de mediu si de lantul de aprovizionare.
O alta optiune ar putea fi introducerea de noi instrumente, cum ar fi o optiune de configurare, pentru a face telefonul cat mai potrivit varstei. Aceasta ar putea fi activata de catre parinti. 

Apple nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.



Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate