Cautare


31 Ianuarie 2019
Apple vorbeste despre reducerea preturilor iPhone, pe fondul scaderii vanzarilor

Seful Apple, Tim Cook, a sugerat ca ar putea scadea preturile pentru iPhone in unele regiuni, in incercarea de a creste vanzarile.

Veniturile provenite de la iPhone, responsabile pentru mare parte din profiturile firmei, au scazut cu 15% in ultimul trimestru financiar. 

In general, veniturile firmei au scazut cu 5% fata de anul anterior, la aproximativ 84,3 miliarde de dolari. 

Scaderea era de asteptat dupa ce gigantul in domeniul tehnologiei a avertizat investitorii la inceputul acestei luni ca veniturile vor fi de aproximativ 84 miliarde de dolari, mai mici decat s-a anticipat. 

Insa directorul executiv Tim Cook a declarat ca clientii se confrunta, de asemenea, cu preturile ridicate ale firmei. 
Acesta a sustinut ca un dolar puternic, care face ca produsele sale sa fie relativ mai scumpe, a afectat vanzarile pe pietele emergente. 

In acest moment, potrivit site-ului oficial Apple, un iPhone XS cu un display de 5,8 in costa de la 999 dolari (763 lire sterline) in SUA, comparativ cu 999 lire sterline in UK si 8.699 yuan (989 lire sterline) in China. 

Cook a declarat ca Apple a inceput in aceasta luna sa isi reevalueze telefoanele, prentru a-si proteja clientii de impactul fluctuatiilor valutare. 

"Ceea ce am facut in luna ianuarie in anumite locatii si pentru anumite produse este, in esenta, absorbtia in parte sau totala a fluctuatiei valutei straine, comparativ cu anul trecut", a declarat Cook. 

Totusi, directorii companiei au declarat ca se asteapta ca provocarile sa continue. 

Apple a estimat venituri pentru cele trei luni pana in 31 martie de 55 miliarde dolari - 59 miliarde dolari - sugerand o scadere de cel putin 3,4% fata de anul precedent. 

"Mediul macroeconomic, in special pe pietele emergente, va continua sa existe", a declarat Luca Maestri, directorul financiar al companiei. 

Eforturile Apple nu sunt unice. Vanzarile globale de smartphone-uri s-au contractat cu 5% in 2018, potrivit Canalys, o firma de analiza a pietei. 

Insa pretul actiunilor companiei a scazut cu aproximativ o treime din luna octombire, pe fondul ingrijorarii investitorilor ca apetitul cumparatorilor pentru iPhone slabeste. 

Temerile s-au intensificat dupa ce compania a anuntat ca va inceta sa raporteze numarul iPhone-urilor, iPad-urilor si Mac-urilor vandute in fiecare trimestru. 

Cu toate acestea, actiunile Apple au castigat mai mult de 4% in tranzactionarea after-hours marti, deoarece compania s-a dovedit a fi mai rezistenta decat se astepta. 

Venitul din vanzarile trimestriale a scazut cu peste 25% in regiunea Hong Kong si Taiwan, comparativ cu anul precedent. 

Vanzarile au scazut, de asemenea, cu aproximativ 3% in Europa. 

Insa in America - cea mai mare regiune a firmei - vanzarile au crescut cu aproape 5%. 

Veniturile din sectorul serviciilor au crescut, de asemenea, cu 19% la un record de 10,9 miliarde dolari in trimestrul care s-a incheiat in 31 decembrie. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate