Cautare


06 Februarie 2019
Autoritatile de la Bruxelles dispun retragerea unui smartwatch "riscant" pentru copii

Comisia Europeana a ordonat retragerea unui smartwatch pentru copii, deoarece dispozitivul permite ca acestia sa fie contactati si localizati de catre atacatori.

In alerta sa privind retragerea, Comisia a anuntat ca dispozitivul Enox Safe-Kid-One prezinta un risc "serios". 

Datele trimise pe si de pe ceas au fost necriptate, permitand preluarea si modificarea lor, a anuntat Comisia. 

Enox a declarat ca decizia este "excesiva" si a adaugat ca a formulat apel impotriva acesteia. 

Se crede ca aceasta este prima dispozitie de retragere a unui produs pe motiv ca nu protejeaza datele utilizatorilor. 

"Un utilizator rau intentionat poate trimite comenzi oricarui ceas, facandu-l sa apeleze la numarul ales, poate comunica cu copilul care poarta dispozitivul sau poate localiza copilul prin intermediul GPS", a scris Comisia in alerta emisa. 
Institutia a solicitat autoritatilor publice din Europa sa retraga dispozitivul de la utilizatorii finali. 

Fondatorul Enox, Ole anton Bieltvedt, a declarat pentru BBC ca ceasul a trecut testele efectuate de autoritatile germane de reglementare anul trecut, ceea ce a permis punerea acestuia in vanzare. 
Versiunea testata de catre Comisie nu se mai afla in vanzare, a adaugat producatorul. 

Enox intentioneaza sa depuna o contestatie la auroritatea de reglementare in domeniul protectiei consumatorilor din Islanda, care s-a plans Comisiei cu privire la acest ceas. 

Bieltvedt a declarat ca distribuitorul Enox in Islanda a "protestat puternic" si ca "au facut apel la auroritatile responsabile, cu solicitarea ca aceasta concluzie a testarii sa fie inversata". 

Dispozitivul Enox este echipat cu GPS, un microfon si un speaker si are o aplicatie insotitoare care permite parintilor sa supravegheze locatia purtatorului si sa il contacteze. 

Testele efectuate anul trecut de cercetatorii in domeniul securitatii asupra smartwatch-urilor populare destinate copiilor au dezvaluit unele neajunsuri. 

Expertii in securitate au constatat ca este usor a urmari copiii, deoarece ceasurile nu au facut o treaba buna in ceea ce priveste criptarea datelor sau verificarea persoanei care inregistreaza informatii. 

In noiembrie 2017, Germania a interzis smartwatch-urile pentru copii, sustinand ca acestea sunt "dispozitive de spionaj". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate