Cautare


Primul smartphone Firefox OS, lansat in Spania
02 Iulie 2013 SO

Primul smartphone Firefox OS, lansat in Spania

Primele smartphone-uri bazate pe sistemul de operare mobila Firefox vor fi lansate in curand in Spania si Polonia, urmand ca acestea sa fie lansate si in alte regiuni ale lumii, a anuntat Mozilla.

ZTE va incepe sa vanda smartphone-ul ZTE Open pe piata spanioala marti, prin intermediul operatorului de telefonie mobila Telefonica, a anuntat compania, pretul smartphone-ului, cu abonament, fiind de aproximativ 90 dolari. 

De asemenea, Alcatel va oferi smartphone-ul One Touch Fire cu Firefox OS, a anuntat Mozilla. Deutsche Telecom va lansa, in curand, un smartphone Firefox OS in Polonia - probabil One Touch - insa nu a anuntat inca modelul, conform unui comunicat. 

Operatorul norvegian de telefonie mobila Telenor va lansa, de asemenea, primele telefoane Firefox OS in Europa Centrala si de Est in cursul acestui an. Mozilla a declarat ca colaboreaza cu peste 20 de parteneri hardware si operatori de telefonie mobila la nivel mondial si ca va lansa produsele sale pe mai multe piete in cursul acestui an. 

Sprint s-a angajat, anterior, sa vanda dispozitivul Firefox OS, iar analistii se asteapta ca firma sa procedeze in acest sens. Sprint nu a putut fi contactat pentru a oferi informatii. 

ZTE si Mozilla au discutat pentru prima oara despre dispozitivul Firefox OS in cadrul targului CES desfasurat la Las Vegas in luna ianuarie. Mozilla a discutat, anterior, si cu privire la lansarea Alcatel One Touch. 

Chris Lee, director al Firefox OS in cadrul Mozilla, a declarat ca One Touch si Open sunt primele smartphone-uri HTML 5 din lume. Acesta a demonstrat utilizarea sistemului de operare Firefox OS, precum si utilizarea camerei foto, a Facebook si a aplicatiei Here Maps. Video-ul descrie, de asemenea, Firefox Marketplace, care contine o varietate de aplicatii pentru jocuri, muzica, filme si productivitate. 

Firefox OS este o extensie a browserului care ruleaza deja pe computerele desktop si mobile si care este utilizat de "sute de milioane de oameni",a declarat  Mozilla. Mozilla si Telefonica au declarat ca Firefox OS permite clientilor sa cumpere un smartphone "bazat in intregime pe standarde web deschise, care elibereaza consumatorii si dezvoltatorii de constrangerile existente pe ecosistemele inchise, prin utilizarea web-ului ca platforma pentru toate aplicatiile si functionalitatile". Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate