Cautare


Utilizarea modului intunecat al Android imbunatateste durata de viata a bateriei, confirma Google
12 Noiembrie 2018 SO

Utilizarea modului intunecat al Android imbunatateste durata de viata a bateriei, confirma Google

Culorile si luminozitatea ecranului joaca un rol important in ceea ce priveste durata de viata a bateriei.

Google a gazduitvineri Android Dev Summit 2018, in cadrul caruia s-au discutat mai multe aspecte cu privire la Android. Intr-una dintre prezentarile sale, Google a vorbit despre consumul de energie si despre modul in care telefonul foloseste bateria. In cadrul acestei prezentari, Google a impartasit o concluzie interesanta: modul intunecat imbunatateste durata de viata a bateriei pe Android. 

Desigur, unii oamenii ar fi putut deja sa opereze in baza acestei ipoteze. Insa informatia pe care Google a dezvaluit-o ofera un context bun si va pot ajuta sa economisiti bateria telefonului. 

Google a comparat cantitatea de curent (in miliamperi sau mA) pe care Google Pixel si iPhone 7 o folosesc atunci cand afiseaza un screenshot la luminozitate maxima. In timp ce cantitatea de curent este comparabila pentru cele doua telefoane, numarul scade cu 63% atunci cand Pixel este folosit cu luminozitate maxima in modul intunecat. 

Google a explicat, de asemenea, cat curent este folosit de diferite culori atunci cand Pixel este setat pe luminozitate maxima. Datele sale au aratat ca albul foloseste cea mai mare cantitate de curent, iar albastrul se claseaza pe locul al doilea. Negrul foloseste cea mai mica cantitate de curent. Rosul si verdele sunt apropiate si la polul inferior al spectrului, folosind aproape jumatate din curentul folosit de albastru. 

Google a masurat apoi modul in care puterea (in mW) este afectata de culoarea pixelilor. Rezultatele arata care culori si combinatii de culori folosesc cea mai multa putere. 

Aceste date ne spun doua lucruri utile: Primul, modul intunecat sau modul de noapte va reduce semnificativ cantitatea de baterie utilizata de telefon. In al doilea rand, culorile de pe ecran pot face diferenta. 

A existat un moment in timpul prezentarii Google, cand compania a recunoscut ca a determinat dezvoltatorii Android sa foloseasca mai mult culoarea alba ca si culoare primara pentru machete. Cercetarea Google sugereaza ca acest lucru face ca aplicatiile sa consume mai multa putere. Android Pie are un mod intunecat care poate, totusi, contracara acest lucru. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate