Cautare


Primul troian detectat pe telefoanele cu sistem de operare Android
20 August 2010 Software
Primul troian detectat pe telefoanele cu sistem de operare Android

Kaspersky Lab, unul dintre principalii dezvoltatori mondiali de solutii de securitate anunta ca un prim program periculos, clasificat in categoria Trojan-SMS, a fost detectat pe telefoanele mobile care ruleaza sistemul de operare Android de la Google.

Numit Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a, acesta a infectat deja mai multe dispositive mobile.

Programul se instaleaza pe dispozitivele smartphone care ruleaza Android sub deghizarea unei aplicatii media banale. Utilizatorilor li se solicita sa accepte instalarea unui fisier de 13KB, cu extensia standard .APK a aplicatiilor Android. Odata instalat pe telefon, troianul incepe sa trimita SMS-uri catre o lista de numere cu suprataxa, fara acordul sau cunostinta utilizatorului telefonului.

Troienii-SMS sunt cea mai raspandita categorie de programe periculoase pentru telefoanele mobile, dar Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a este primul scris special pentru platforma Android. Trebuie notat ca pana acum au existat cazuri izolate de dispozitive ruland Android care au fost infectate cu programe spyware. Primul asemenea program a aparut in 2009.”Dupa cum arata datele organizatiei de cercetare de piata IDC, vanzarile de telefoane mobile pe platforma Android inregistreaza cea mai mare rata de crestere dintre toate platformele vandute. Ca urmare, ne putem astepta ca numarul de programe periculoase scrise special pentru aceasta platforma sa creasca”, spune Denis Maslennikov, Mobile Research Group Manager la Kaspersky Lab. ”Kaspersky Lab dezvolta activ tehnologii si solutii pentru a proteja sistemele de operare, iar Kaspersky Mobile Security pentru Android este asteptat sa fie lansat la inceputul anului 2001”.

Kaspersky Lab recomanda utilizatorilor sa urmareasca cu atentie accesul la ce servicii sunt solicitate de aplicatii atunci cand acestea sunt instalate, inclusive accesul la serviciile scumpe, cum ar fi trimiterea de SMS-uri catre numere cu suprataxa. Daca utilizatorul accepta accesul la aceste servicii in faza de instalare, este posibil ca programele respective sa initieze apeluri si sa trimita mesaje fara a mai cere aprobare ulterioara.

Semnatura pentru Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a a fost deja adaugata in baza de date a Kasperky Lab.Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producator de solutii de securitate informatica din Europa si locul patru la nivel mondial. Compania ofera unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejeaza utilizatorul de virusi, spyware, crimeware, hackeri, phishing si spam. Produsele Kaspersky detin o rata superioara de detectie, avand cel mai rapid timp de raspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, retele de mari dimensiuni si sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltata de Kaspersky este utilizata la nivel mondial in produsele si serviciile furnizorilor de top ai solutiilor de securitate de pe piata IT.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele stiri legate de malware, consultati www.securelist.com.Sursa: www.kaspersky.roInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate