Cautare


Chrome 63 va detecta si va avertiza utilizatorii cu privire la atacurile MitM
12 Septembrie 2017 Software

Chrome 63 va detecta si va avertiza utilizatorii cu privire la atacurile MitM

Google Chrome 63 va avertiza utilizatorii atunci cand un software tert va efectua un atac Man-in-the-Middle care deturneaza conexiunea la internet.

Un atac MitM se produce atunci cand o comunicare intre doua sisteme este interceptata de un actor rau intentionat printr-o aplicatie instalata pe computerul utilizatorului, permitandu-i sa trimita, sa modifice si sa primeasca datele destinate altcuiva. 

Nu este un atac usor de savarsit, mai ales pentru ca multe toolkit-uri MitM nu reusesc sa rescrie corect conexiunile criptate ale utilizatorului, provocand erori SSL pe care Chrome le poate detecta. 

In Chrome 63, Google introduce un nou ecran de avertizare ori de cate ori browserul detecteaza un numar mare de erori de conexiune SSL intr-un interval scurt de timp. Acesta este un semnat ca un atacator incearca sa intercepteze traficul web al utilizatorului, desi fara succes. 

Erorile pot aparea din aplicatii precum software antivirus si firewall-uri, precum si din programe malware. Insa Chroem va filtra semnalele de avertizare si le va expune doar pe acelea pentru software-ul care nu a reusit sa rescrie corespunzator coneziunile SSL. 

Chrome 63 este programat sa fie lansat in 5 decembrie, potrivit Chromium Development Calendar, iar utilizatorii il pot previzualiza prin intermediul ramurii de dezvoltare Google Chrome cunoscuta ca Google Canary. 

Noua caracteristica de securitate a fost dezvoltata de Sasha Perigo, un student al Universitatii Stanford care a facut practica la Google, colaborand cu echipa responsabila pentru Chrome. Functia nu este activata in mod implicit in Google Canary, dar poate fi activata manual. 

Luna trecuta, Google a dezvaluit ca a dezvoltat un instrument care permite utilizatorilor sa dezactiveze permanent suntetul pe site-uri web care redau in mod automat videoclipuri cu sunet. 
Functia este disponibila in prezent numai in Google Canary, deoarece dezvoltatorii Google continua sa experimenteze, insa compania va introduce probabil instrumentul pentru utilizatorii Chrome in urmatoarele luni. 

sursa:
www.theinquirer.netInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate