Cautare


03 Decembrie 2018
Luminile Aurorei Boreale, transformate in simfonie cu ajutorul inteligentei artificiale dezvoltate de Huawei

Huawei, lider in tehnologie si al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, a transformat luminile fascinante ale Aurorei Boreale intr-o simfonie, cu ajutorul unui sistem personalizat bazat pe inteligenta artificiala incorporata in Huawei Mate 20 Pro, cel mai nou si mai puternic flagship al Huawei, lansat toamna aceasta. Proiectul realizat in colaborare cu experti in fotografie si muzica, la capatul caruia a luat nastere simfonia “Sound of Light”, a urmarit sa testeze limitele modului prin care oamenii pot folosi inteligenta artificiala pentru a converti imaginile in note muzicale.

In cadrul proiectului bazat atat pe tehnologie, cat si pe arta, colaboratorii au avut misiunea de a capta luminile spectaculoase care apar deasupra Norvegiei, dar si de a crea un sistem personalizat bazat pe inteligenta artificiala, compatibil cu Huawei Mate 20 Pro, care sa recunoasca si sa analizeze diferitele caracteristici ale luminilor si sa le converteasca in elemente muzicale. Provocarea finala a echipei artistice a fost sa creeze o experienta multi-senzoriala care juxtapune inovatiile in inteligenta artificiala cu sunetul produs de Aurora Boreala. 

Aurora Boreala, de la imagine la sunet 

Luminile Nordului au fost filmate pe campurile din Tromsø, Norvegia, de catre Kjetil Skogli, un fotograf celebru pe plan mondial pentru modul spectaculos in care reuseste sa capteze Aurora Boreala. Dupa terminarea filmarilor, materialele au fost trimise in studiourile de inregistrari, unde compozitorul Mark Sayfritz a lucrat cu sistemul personalizat cu inteligenta artificiala pentru a crea o simfonie bazata pe imaginile cu Aurora Boreala, care a fost mai apoi rulata pe un smartphone Huawei Mate 20 Pro.

Liniile muzicale au ajuns apoi la James Shearman, unul dintre cei mai buni dirijori si compozitori ai lumii, care le-a aranjat pentru o interpretare orchestrala, in celebra sala de concerte Brahms din Viena. Pe durata intregii calatorii a simfoniei “Sound of Light”, de la urmele fascinante de lumina, la notele muzicale, capabilitatile inteligentei artificiale integrate in Huawei Mate 20 Pro au reprezentat o sursa de inspiratie pentru depasirea tuturor asteptarilor.

Rolul Huawei Mate 20 Pro in “Sound of Light”

Pentru realizarea simfoniei “Sound of Light” a fost nevoie de un dispozitiv puternic. Huawei Mate 20 Pro s-a dovedit a fi partenerul perfect in acest demers - proiectul folosind multe dintre caracteristicile extraordinare ale dispozitivului pentru a sustine sistemul personalizat bazat pe inteligenta artificiala. 

Compozitorul Mark Sayfritz spune: "Introducerea inteligentei artificiale in muzica pe care am creat-o a dat nastere unei game largi de posibilitati creative. Analiza Aurorei Boreale de catre un sistem bazat pe inteligenta artificiala, capabil sa identifice lucruri precum culoarea, dimensiunea, forma si viteza, va putea genera de acum inainte variatii ale expresiilor mele muzicale."

In mod normal, toate elementele muzicale generate ar fi trebui sa utilizeze computere de mare performanta pentru faza de prelucrare inainte de concertul live. Cu toate acestea, cu ajutorul sistemului personalizat de inteligenta artificiala, echipa a reusit sa transforme smartphone-ul Huawei Mate 20 Pro intr-un calculator de generatie viitoare. in timpul concertului live, datele convertite au fost transmise prin Huawei Mate 20 Pro la sintetizatoare conectate, creand astfel accente muzicale speciale in timpul spectacolului. Tehnologia avansata si bateria puternica au contribuit la performanta smartphone-ului si s-au dovedit esentiale pentru a sustine un concert live. 

"Inteligenta Artificiala a fost de mult timp o prioritate in eforturile de cercetare si dezvoltare ale Huawei. Ca multe tehnologii importante din viata noastra, inteligenta artificiala ne permite sa ne depasim limitele, facand posibile lucruri pe care nu credeam ca le vom realiza vreodata. Iar “Sound of Light” surprinde cu exactitate aceasta idee", a declarat Peter Gauden, Global Senior Product Marketing Manager, Huawei CBG. 

Sunetele Aurorei Boreale, auzite live, intr-un concert organizat in Viena

Raspunzand la intrebarea "Ce sunete produce Aurora Boreala”, spectacolul creat in colaborare cu inteligenta artificiala a avut loc in sala Brahms a Musikverein din Viena, Austria, pe 28 noiembrie. in prezenta a peste 300 de spectatori, sunetul incredibil al Aurorei Boreale a fost interpretat de Synchron Stage Orchestra, sub atenta indrumare a dirijorului James Shearman. Seara a debutat cu filmul care a prezentat calatoria de la cer pe scena si a culminat cu spectacolul live. 
Video-ul de prezentare al proiectului poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=TQ3KNXQwO1o

Despre Huawei Consumer BG

Huawei Consumer BG, lider global in tehnologie si inovatie si al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, ofera o gama larga de produse, de la smartphone-uri, PC-uri, tablete, gadgeturi portabile, produse de retelistica si dispozitive destinate intregii familii, pana la servicii de stocare tip cloud. Huawei Consumer BG se dedica in totalitate livrarii catre consumatori a celor mai avansate tehnologii.

La Huawei, inovatia se concentreaza in jurul nevoilor clientilor. Avand 180.000 de angajati si gestionand operatiuni in peste 170 de tari, compania globala investeste constant in cercetare si dezvoltare, concentrandu-se pe inovatiile care fac viitorul tehnologiei accesibil pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati: https://consumer.huawei.com/ro/

Pentru a fi la curent cu activitatea Huawei Consumer BG, urmariti-ne pe:

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate