Cautare


Credeti ca Wi-Fi-ul dvs. este mai rapid decat internetul mobil? Nu in aceste 33 de tari.
27 Noiembrie 2018 Wireless

Credeti ca Wi-Fi-ul dvs. este mai rapid decat internetul mobil? Nu in aceste 33 de tari.

Chiar inainte ca 5G sa soseasca, vitezele mobile le-au depasit pe cele Wi-Fi in multe parti ale lumii.

In urma cu 10 ani, Wi-Fi-ul era universal mai rapid decat o conexiune celulara, insa nu mai este cazul in 33 de tari, potrivit OpenSignal. 

Analiza OpenSignal a constatat ca conexiunile mobile sunt cu pana la 13Mbps mai rapide in 41% din cele 80 de tari unde utilizatorii au instalat aplicatia sa smartphone. 

Este o schimbare uriasa de la lansarea primului iPhone si de cand Wi-Fi-ul era mult mai rapid oriunde si mai ieftin.

Diferentele de viteza variaza semnificativ intre tari. In Australia, viteza mobila este in medie de 34,6 Mbps, comparativ cu vitezele Wi-Fi, de 21,6 Mbps, in timp ce in Liban vitezele mobile sunt de 14,8 Mbps, iar cele Wi-Fi de 2,5 Mbps. 

In Taiwan, vitezele mobile supa cu 1,6 Mbps mai rapide decat cele Wi-Fi, la 25,3 Mbps, in timp ce utilizatorii din Mexic primesc viteze de 13,4 Mbps pe mobil si 11,2 Mbps pe Wi-Fi. 

Analistul OpenSignal, Ian Fogg, a sustinut ca aceste constatari ar trebui sa conteste ipoteza oferita de operatorii de telefonie mobile si producatorii smartphone, potrivit careia Wi-Fi-ul este mai bun.

Desi conectarea automata a telefoanelor la o retea Wi-Fi, atunci cand aceasta este disponibila, este preferabila pentru utilizatorii cu limite de date mobile, acest lucru inseamna ca smartphone-urile trec automat la o retea mai slaba, cu o experienta mai slaba. 

Alte tari in care internetul mobil este cu cel putin 5 Mbps mai rapid decat Wi-Fi-ul sunt Quatar, Oman, Grecia, Republica Ceha, Myanmar, Iran, Turcia, Bolivia, Croatia, Africa de Sud si Egipt. 

Analizand doar vitezele 4G si nu 3G, OpenSignal a constatat ca 4G este mai rapid decat Wi-Fi in 50 de tari sau 63% dintre tari. Utilizatorii din Liban, Oman, Quatar, Australia si Grecia beneficiaza de viteze de download cu 17 pana la 25 Mbps mai rapide pe mobil decat pe Wi-Fi. 

Totusi, in majoritatea locurilor, Wi-Fi-ul ramane mai rapid decat internetul mobil, in special in SUA, Singapore si Hong Kong, datorita retelelor mai bune.

Fogg se asteapta ca odata cu 5G, care va oferi viteze gigabit, industria va fi fortata sa schimbe presupunerea ca Wi-Fi-ul este mai bun.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate