Cautare


Inteligenta artificiala imbunatateste conectivitatea si performantele retelei wireless
03 Decembrie 2018 Wireless

Inteligenta artificiala imbunatateste conectivitatea si performantele retelei wireless

Allied Telesis Autonomous Wave Control (AWC) este o tehnologie avansata de retea care utilizeaza Inteligenta Artificiala (AI) pentru a furniza imbunatatiri semnificative ale conectivitatii si performantelor retelei wireless, simultan cu reducerea costurilor de implementare si operare. Analizand automat golurile de acoperire si interferenta la nivelul Punctelor de Acces (AP), AWC furnizeaza o experienta wireless de calitate, care raspunde schimbarilor de configurare a retelei si cererilor de largime de banda din partea dispozitivelor utilizatorilor.

O cale mai buna de a construi retele wireless pentru IoT

Fenomenele Internet of Things (IoT) si Bring Your Own Device (BYOD) au generat o crestere exponentiala a numarului de dispozitive conectate, toate acestea cerand acces fiabil si de mare viteza la reteaua wireless. O astfel de crestere fara precedent a numarului de conexiuni si a traficului asociat inseamna un efort major pentru retele, multe dintre acestea chinuindu-se sa furnizeze acoperirea, performantele si accesul fiabil cerut de utilizatorii din zilele noastre.

AWC ajuta la abordarea eficienta a acestui mediu complex si in evolutie rapida prin reducerea nevoii de implicare costisitoare a factorului uman in instalarea si reglarea unei retele wireless.

,,Implicarea tehnicilor de inteligenta artificiala, cu folosirea instrumentelor analytics legate de conectivitatea utilizatorilor in timp real, de comportamentele lor si de fluxurile de date, genereaza o crestere marcanta a acoperirii retelei si a performantelor acesteia prin comparare cu retelele wireless clasice, " a spus Seiichiro Satoh, Senior Vice President, Global Marketing Allied Telesis.

Reducerea costului implementarilor wireless

Inspectarea locatiilor retelelor wireless poate fi costisitoare financiar, iar costul creste direct proportional cu dimensiunea locatiei si cu tipurile de aplicatii care trebuie sa functioneze in LAN-ul wireless. Organizatiile care doresc sa isi pastreze astfel de abilitati in cadru intern au adesea nevoie sa cumpere echipamente scumpe de testare a locatiei LAN si sa-si instruiasca personalul IT cum sa proiecteze, implementeze si testeze corect o retea wireless.

AWC ajuta firmele sa evite timpii si cheltuielile asociate cu inspectii manuale ale locatiilor, si reduce dependenta de personalul instruit.

Optimizarea performantelor wireless

Conectivitatea wireless si chestiunile legate de performante se numara printre subiectele cele mai frustrante legate de productivitate pentru directorii IT si angajati. in vreme ce scaderile de conectivitate si performanta de ansamblu slaba a retelei reprezinta inconveniente, lipsa brusca sau persistenta de conectivitate pentru utilizatori poate insemna un dezastru pentru firma. Exemple pentru astfel de dezastre includ pierderea productiei la nivel de fabrica sau chiar amenintari la adresa vietii, cum este in cazul unui spital.

Cheia performantelor optimizate ale unei retele wireless permanent active consta in monitorizarea si ajustarea permanenta a fiecarui punct de acces in retea, astfel incat acoperirea sa fie pastrata si interferentele mentinute la un nivel minim. AWC are grija ca fiecare punct de acces wireless sa opereze pe canalul optim si cu o putere optima, astfel incat sa se asigure acoperirea maxima si disponibilitatea latimii de banda pe cuprinsul intregii retele.

Wireless Network Management

AWC este strans integrata cu Allied Telesis Autonomous Management Framework™ (AMF), un puternic instrument de automatizare care furnizeaza o abordare simplificata a managementului retelei. Dispunand de caracteristici precum managementul centralizat, auto-backup, auto-upgrade, auto-provisioning si recuperare in caz de dezastru, AMF furnizeaza economii semnificative de timp si cost datorita caracteristicilor de plug-and-play networking si zero-touch management pentru retele cablate si wireless.

Exista doua moduri de a va bucura de beneficiile configurarii si optimizarii wireless autonome cu AWC:

1. Plugin-ul AWC pentru Allied Telesis Vista Manager EX™. Vista Manager EX este un iinstrument de monitorizare si management de ultima generatie pentru retele AMF, incluzand diverse modalitati de vizualizare ce permit administratorilor IT sa monitorizeze cu usurinta retelele, avand la dispozitie profilurile AWC pentru simplificarea gestionarii de multiple puncte de acces.

2. AWC Lite este o versiune simplificata, disponibila pe router-ele si firewall-urile din seria AR. Este o solutie de management retea usor de folosit, ideala pentru birouri tip filiala si IMM-uri.

Prin intermediul AWC, Allied Telesis ofera managerilor IT un alt instrument de construire de retele optimizate, de mare performanta pentru epoca IoT. Cu mai putine inspectii ale locatiilor, infrastructura accesibila si usor implementabila, management inteligent al retelei si instrumente de vizualizare, AWC ofera o experienta wireless de ultima generatie.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate