Cautare


Telefoanele smart eclipseaza PDA-urile
01 August 2005 Wireless
Telefoanele smart eclipseaza PDA-urile

Potrivit noilor cifre prezentate de IDC, vanzarile de computere handheld scad deoarece utilizatorii se indreapta catre dispozitivele combinate sau smart telefoane.

Rezulatatele ultimului studiu European Mobile Device Market Tracker realizat de IDC arata ca piata dispozitivelor mobile in ansamblu - PDA-uri si dispozitive combinate - in Europa de Vest a crescut cu 91% in al doilea trimestru al anului 2005.

Distribuirile de dispozitive mobile au atins 3.4 milioane de unitati, comparativ cu 1.8 milioane de unitati in al doilea trimestru al anului 2004.

Cererea pentru handheld-uri de sine statatoare a ramas aproape la acealasi nivel, cu o crestere de doar 7% fata de aceasi perioada a anului trecut.

Dar IDC a mai descoperit ca, competitia sustinuta din partea dispozitivelor combinate a lovit cota de piata a PDA-urilor de pe piata dispozitivelor mobile. Distributia de PDA-uri a atins 21% in al doilea trimestru 2005, fata de 37% in perioada similara a anului trecut.

Producatorii majori de PDA-uri Hewlett-Packard si Palm au inregistrat si ei o scadere a cotelor lor de piata si o crestere a concurentei din partea dispozitivelor GPS integrate.

Pe segmentul de piata al dispozitivelor combinate, vanzarile de dispozitive centrate pe date au fost mai mari fata de cele ale dispozitivelor bazate pe voce.Sursa: www.computerweekly.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate