Cautare


Mitsubishi se retrage de pe piata americana de telefoane celulare
19 Septembrie 2001 Wireless
Mitsubishi se retrage de pe piata americana de telefoane celulare

La finele celor sase luni de efort sustinut in vederea impunerii pe piata americana de telefoane celulare, Mitsubishi Electric a luat decizia de a-si incheie activitatea in America de Nord.

Mitsubishi Electric nu va mai vinde telefoane celulare pe piata de telefonie mobila din Statele unite ale Americii, urmand ca birourile de vanzari din America de Nord sa fie inchise, a anuntat compania vineri, 14 septembrie 2001.

Anuntul incheie astfel sase luni de efort sustinut din partea companiei, care a incercat sa se impuna pe piata americana, urmand modelul concurentelor sale Nokia, Ericsson si Motorola. Departamenutul Mitsubishi Wireless Communications (MWC) a luat fiinta in anul 1995.

Incepand cu acest an, MWC a oferit consumatorilor americani noua tipuri diferite de telefoane celulare, dintre care seria Trium s-a remarcat in mod deosebit. Alte doua editii noi ale liniei de telefoane erau programate pentru lansare la sfarsitul acestui an.

Conducerea companiei a afirmat ca aceasta decizie este urmarea scaderii drastice a volumului de vanzari de handset-uri. Anul acesta va fi probabil primul an, in care numarul telefoanelor celulare vandute est mai mic decat cel inregistrat anul trecut, afirma analistii diferitelor companii de studii si cercetari, intre care si Gartner Dataquest.

"Regresul departamentului wireless al companiei Mitsubishi din America de Nord, regres care a debutat in 2000, a determinat compania sa-si re-evalueze strategia globala de afaceri, asa cum de altfel au facut-o si concurentii nostri," a declarat Masumi Kosaka, presedinte al MWC.

"Ne pare foarte rau ca aceasta decizie ii va afecta in primul rand pe angajatii nostri. Cu toate acestea, vom acorda in continuare suport clientilor nostri de pe aceasta piata," a mai adaugat acesta.

Mitsubishi intentioneaza sa-si redirectioneze oferta de handset-uri pe alte piete, inclusiv in Europa si Asia, afirma compania.

Ca urmare a anuntului facut joia trecuta, birourile MWC din suburbiile Atlantei vor fi inchise, iar 155 de persoane, majoritatea provenind de la departamentul de vanzari si marketing, vor fi concediati. Departamentul va fi inchis in intregime pana in luna martie 2002.

Legaturi:

Dell si Nokia in wireless
(05 Iulie 2001)
Nokia introduce Java in mobile
(08 Iunie 2001)


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate