Cautare


16 Februarie 2007
Fonduri europene disponibile pentru securizarea datelor si retelelor

Joi, 15 februarie 2007, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, domnul Zsolt Nagy, a participat la conferinta �IT Security Roadshow 2007�, �n cadrul careia s-au discutat teme legate de securitatea IT �ntr-o abordare care a vizat �n mod special partea practica a domeniului privind atentia la detalii si factorul uman.

�Societatea informationala ne �nvata sa apreciem valoarea a ceea ce stim, valoarea informatiei, si de aceea este foarte important modul �n care aceste informatii sunt securizate pentru a fi accesibile doar destinatarilor alesi de noi. Odata cu aderarea la Uniunea Europeana vor fi disponibile fonduri structurale destinate c! resterii economice. O parte dintre aceste fonduri, �n valoare de peste 380 de milioane de euro, vor merge catre dezvoltarea societatii informationale si vor fi gestionate de catre Organismul intermediar pentru promovarea societatii informationale din cadrul MCTI. Aceste fonduri vor putea fi folosite si pentru a investi �n solutii de securitate, pentru a ne �ntari capacitatea de a lupta �mpotriva fraudei la nivelul retelelor�, a declarat cu aceasta ocazie Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

Rom�nia a recunoscut importanta domeniului de securitatea datelor, urm�nd cadrul legislativ al Uniunii Europene si fac�nd parte din ENISA (Agentia Europeana pentru Securitatea Retelelor de Informatii), ceea ce ofera tarii noastre ocazia de a participa direct la procesul de luare a deciziilor �n acest domeniu.

�Faptul ca acum suntem parte activa a ENISA este important pentru ca ! astfel vom avea ocazia nu numai de a participa direct la deciz! iile car e se iau �n domeniul securitatii datelor, dar si de a discuta despre acest subiect cu tari care sunt mai avansate �n domeniu si putem intra �n posesia unui know how care sa ne sprijine �n initiativa noastra de a ne dezvolta domeniul. Rom�nia este reprezentata, de asemenea, si �n Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor cu care colaboram �n lupta anti-spam, anti-piraterie, precum si pentru a creste gradul de constientizare �n mediul administrativ �n ceea ce priveste nevoia securizarii datelor si retelelor�, a adaugat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Principalele subiecte abordate �n cadrul conferintei au fost protectia retelelor de amenintarile interne si externe, reguli privind protectia retelei, prevenirea si detectarea amenintarilor, tehnicile hacker-ilor si cum putem sa le depistam, securitatea aplicatiilor web, mobilitate si wireless network security.

Alaturi de Ministrul Zsolt Nagy, la conferinta au participat reprezentanti ai unor companii locale si internationale cunoscute �n domeniul securitatii informatiilor.Sursa: MCTI

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate