Cautare


21 Martie 2007
SUA, sursa atacurilor pe calculator

SUA genereaza mai multa activitate malitioasa asupra calculatoarelor dacat oricare alta tara, afirma un raport.

Cercetatorii Symantec Corp. au mai aflat ca preturile informatiilor furate scad datorita competitiei acerbe.

Se pot achizitiona numere a cartilor de credit la pretul de 1 USD, iar identitati complete (data nastere si carte de credit in SUA, numere de identificare) chiar la pretul de 14 USD, afirma raportul "Internet Security Threat Report" realizat de Symantec.

Cercetatorii au aflat ca o treime din atacurile pe calculator din a doua jumatate al anului 2006 au provenit de pe calculatoare din SUA.

Astfel, SUA reprezinta baza fertila pentru atacuri cum ar fi cele spam, phishing si coduri malitioase, intrecand China care genereaza 10% si Germania 7%.

SUA este fruntasa si in activitatea "bot network". Bot-urile sunt calculatoare compromise, controlate de la distanta si care gereaza spam sau alte atacuri.

Proprietarul legitim al calculatorului nu realizeaza de obicei acest lucru, iar fenomenul a dus la cresterea imensa a numarului de spam-uri.

59% din traficul e-mail il reprezinta spam-ul, afirma Symantec.

SUA este baza a peste jumatate din serverele "underground economy", calculatoare corporate care faciliteaza tranzactii clandestine cum ar fi furtul datelor.

Raportul s-a focusat pe atacurile realizate in a doua jumatate al anului 2006, pe 120 milioane de calculatoare folosind software antivirus Symantec.

Compania opereaza peste 2 milioane de conturi email create sa atraga mesaje din toata lumea, pentru a identifica activitatile de spam si phishing.

Se pare ca proprietarii retelelor bot extind retelele, creand o structura centralizata si mai eficienta pentru lansarea atacurilor.

Conform Symantec, Internet Explorer-ul Microsoft a fost cel mai atacat browser Web, atragand 77% din atacurile asupra browserelor.

Compania se asteapta la noi atacuri dezvoltate impotriva sistemului de operare Vista al Microsoft.

Deasemenea este de asteptat ca jocurile online sa fie atacate prin metode phishing.Sursa: http://news.yahoo.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate