Cautare


29 Martie 2007
Amenintari cu moartea pe bloguri

Kathy Sierra, blogger renumit indeamna blogosfera sa combata abuzurile online.

Acest indemn apare dupa cateva amenintari cu moartea care au fortat-o pe aceasta sa anuleze o aparitie publica si sa-si suspende blogul.

Dra Sierra a descris in blogul propriu cum a devenit subiectul unor amenintari cu moartea, primind inclusiv o fotografie proprie alaturi de un streang.

Politia investigheaza iar blogosfera s-a spus in discutii.

Una dintre problemele ridicate este modul de tratare a femeilor blogger.

Dra Sierra, autoarea popularului blog Creating Passionate Users a inceput sa primeasca amenintari acum patru saptamani.

Din momentul dezvaluirii acestui fapt, a fost uimita de suportul oferit.

Ea considera ca aceasta campanie impotriva ei este datorata faptului ca este femeie in lumea tehnologiei dominata de barbati.

Unii sustinatori si-au suspendat temporar blogurile proprii in timp ce altii discuta comportamentul adecvat in acest domeniu.

Nu este clar cine sunt autorii acestor amenintari insa unele dintre ele erau gazduite pe bloguri detinute de bloggeri importanti.

Campania de teroare i-a schimbat viata, afirmand ca si-a anulat aparitiile in public si ii este frica sa-si paraseasca locuinta. Nu se mai simte in siguranta.

Nu stie daca va mai folosi comunicarea prin blog, deoarece nu doreste sa apartina unei blogosfere care permite astfel de amenintari.

Multi s-au alaturat pentru a o sustine in aceasta initiativa.

Robert Scoble, autorul blogului de tehnologie Scobleizer condamna atacurile si comentariile obscene trimise femeilor blogger.

Acesta a decis ca temporar va opri blogul propriu si a eliminat optiunea utilizatorilor de a posta in mod anonim.Sursa: http://news.bbc.co.uk

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate