Cautare


Noi tehnici de hacking
07 Iunie 2007 Internet
Noi tehnici de hacking

O noua metoda sofisticata de atac colecteaza adresele IP ale vizitatorilor unui anumit website si apoi utilizeaza aceste adrese pentru a masca o pagina Web malitioasa, facand-o sa dispara.

Utilizand atacurile evazive, hackerii reusesc sa controleze vizibilitatea codului malitios, servind acest cod anumitor adrese IP.

Potrivit firmei de securitate Finjan, aceste atacuri sofisticate pot evita tehnologiile de securitate bazate pe semnatura. Utilizand adresele IP ale vizitatorilor Website-ului, atacatorii restrictioneaza expunerea la codul malitios la o singura vizualizare din partea unei adrese IP unice. Toate urmele paginii malitioase initiale dispar complet.

Utilizand aceste tehnici, hackerii pot infecta mai multi utilizatori, evitand in acelasi timp si detectarea. Aceasta metoda le ofera multa putere atacatorilor.

Finjan mai urmareste si cresterea retelelor de afiliere care utilizeaza un model gazduit pentru pachetele de cod malitios pentru a compromite website-uri populare si domenii guvernamentale.

Potrivit Finjan, hackerii nu mai sunt motivati de faima, ci de bani. Acum adauga un IFrame sau un element HTML care conecteaza utilizatorul la codul malitios.

Site-urile utilizeaza IFrame-uri pentru a include un document HTML in interiorul paginii principale. Participantii la afiliere insereaza o referinta catre codul malitios de pe diferite website-uri. Proprietarii website-urilor sunt apoi platiti in functie de numarul utilizatorilor infectati care utilizeaza website-ul respectiv.

Acest tip de atac a fost raporatat in ultimele luni de mai multe companii de securitate.Sursa: www.computerweekly.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate