Cautare


02 Octombrie 2007
Un spammer infecteaza indexul de cautare Google

Un site de supraveghere a Google sustine care motorul de cautare a fost hacuit de un spammer.

Site-ul The Google Watchdog spune ca spammerul si-a creat drum in indexul Google fara a fi prins, dupa care unele cautari au inceput sa returneze la rezultate un mare numar de site-uri chineze.

Aceste site-uri contin deseori continut prescurtat al unor site-uri legale americane, insa site-urile legale sunt pozitionate dupa cele chineze.

Cand utilizatorul face click pe unul dintre aceste site-uri .cn, este trimis pe o pagina complet diferita care incearca sa instaleze unul sau mai multe programe malware pe computerul utilizatorului.

Site-urile .cn nu par sa fie gazduite undeva, astfel nu este clar cum au ajuns acestea sa intre in ranking-urile Google.

The Google Watchdog sustine ca site-urile false redirectioneaza Googlebot catre o locatie unde continutul poate fi indexat, in acelasi timp recunoscand utilizatorii normali si redicationandu-i catre un site care contine malware.

S-au emis tot felul de teorii despre cum ar fi reusit spammerul sa faca acest lucru. Acestea difera, la o activitate din interior, pana la utilizarea "clicking-ului" in BotNet-uri care duc la cresterea rank-ului paginii.Sursa: www.theinquirer.net

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate