Cautare


07 Februarie 2007
Windows pica testul active virus

Tool-urile de securitate care opereaza cu Windows Vista au picat testele care analizeaza daca pot detecta virusii care circula online.

Tool-ul de securitate Windows Live OneCare este unul dintre cele patru produse care au picat la testele independente efectuate de Virus Bulletin.

Grupul de testare a aflat ca Live OneCare a omis cei mai multi virusi, fata de celelalte programe testate.

Pentru a trece acest test, uneltele anti-virus trebuie sa detecteze si sa opreasca 100% programele malitioase care le ataca.

In momentul lansarii din 30 ianuarie, Bill Gates afirma ca Vista este cu siguranta mult mai eficient si mai sigur decat alte sisteme de operare.

Versiunea 1.5 Windows Live OneCare a fost lansata impreuna cu Vista si foloseste acelasi motor de scanare ca si uneltele de securitate incluse in sistemul de operare.

Utilizatorii platesc abonament anual pentru a folosi Live OneCare.

Testele Virus Bulletin testeaza softwarele anti-virus confruntandu-le cu diferite programe malitioase.

Desi Live OneCare a depistat 100% virusii macro, nu a reusit sa depisteze alti virusi si programe polimorfice.

Live OneCare a depistat 99.91% din virusii populari insa a ramas vulnerabil fata de 37 programe malitioase separate.

Alte produse anti-virus care au picat testul includ: G-Data AntiVirusKit, McAfee VirusScan Enterprise 8.51 si Norman Virus Control 5.90.

Desi i s-au adus imbunatatiri, totusi Vista nu poate lupta eficient contra malware fara ajutorul produselor de securitate, afirma consultantul tehnic al studiului.Sursa: www.bbc.co.uk

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate