Cautare


05 Martie 2008
Tool pentru deblocare PC-urilor Windows fara parola

Un consultant in securitate din Noua Zeelanda a lansat un tool cu ajutorul caruia un computer Windows poate fi deblocat in cateva secunde, fara a fi necesara introducerea unei parole.

Adam Boileau, un consultant al firmei Immunity Inc., a dezvaluit prima data hack-ul, care poate afecta computerele Windows XP, in cadrul unei conferinte de securitate din Sydney din 2006.

Tool-ul nu a fost inca testat pe Windows Vista.

"Tool-ul poate debloca computerele Windows blocate fara o parola, doar prin conectarea cablului Firewire si rularea unei comenzi", il citeaza Sydney Morning Herald pe Boileau.

Legat de faptul ca nu a facut public tool-ul in 2006, Boileau a declarat ca "Microsoft a fost putin rezervata in legatura cu chestiunea daca accesul la memoria Firewire a fost o problema de securitate reala sau nu, de accea nu am dorit sa creem nicio problema reala".

Din moment ce problema a ramas nerezolvata chiar dupa doi ani, Boileau a decis sa lanseze tool-ul pe web site-ul sau.

Un hacker care doreste sa utilizeze noul sistem trebuie sa conecteze un computer Linux la un port Firewire al computerului targetat. Acesta permite computerului Linux sa aiba acces de citire si scriere la memoria sa.

Avand acces complet la memoria computerului tintit, tool-ul poate modifica codul de protectie prin parola a Windows, stocat in masina si sa-l inactiveze.

Paul Ducklin, director de tehnologie al firmei de securitate Sophos, a declarat ca nu considera bresa de securitate descoperita de Boileau ca fiind o vulnerabilitate deoarece posibilitatea de a utiliza portul Firewire pentru a accesa memoria unui computer este de fapt o functie a Firewire.

Acesta a sugerat dezactivarea portului Firewire cand nu este utilizat pentru a preveni accesul la PC. De asemenea, a mai sugerat precautie in cazul in care utilizatorii ofera acces fizic altor persoane la computerele lor.Sursa: www.bignewsnetwork.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate