Cautare


25 Iulie 2007
Microsoft lanseaza codul initial pentru IronRuby

Microsoft a lansat o prima versiune a IronRuby, care va permite programatorilor sa scrie aplicatii .Net cu limbajul Ruby.

In tandem cu prima lansare a codului IronRuby, Microsoft va prelua si contributii din exterior la codul sursa.

Compania intentioneaza sa lanseze in totalitate IronRuby pe RubyForge si sa preia mai multe contibutii pana la sfarsitul lunii august. Software-ul este disponibil sub licenta open source Microsoft Permissive License.

IronRuby utilizeaza Dynamic Languages Runtime, prezentat in cadrul conferintei Mix 07 Web developer and design din luna mai a.c. Runtime-ul permite utilizatorilor sa foloseasca limbaje dynamic sau scripting pentru a scrie aplicatii .Net.

Alte limbaje pe care Microsoft intentioneaza sa le suporte sunt Python, JavaScript (EcmaScript 3.0) si Visual Basic.

Odata ce Microsoft lanseaza Silverlight versiunea 1.1, asteptata in urmatoarele luni, dezvoltatorii vor putea utiliza Ruby sau alte limbaje scripting pentru a construi aplicatii Silverlight pe Windows sau pe browserul Safari Mac.

Eventual, dezvoltatorii ar putea utiliza limbaje dynamic suportate pentru a scrie aplicatii pentru dispozitive handheld si, teoretic, aplicatii Linux utilizand implementarea Mono Moonlight a Silverlight pe Linux.

Silverlight este o alternativa Microsoft la Adobe Flash pentru scrierea si rularea de aplicatii Internet bogate.Sursa: www.news.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate