Cautare


22 August 2007
Adobe adauga high-definition continutului video Flash

Adobe Systems intentioneaza sa adauge suport pentru un standard de compresie video care va aduce video high-definition pentru continutul Flash de pe Web.

Compania va lansa in aceasta saptamana o versiune beta a Flash Player-ului sau, cu numele de cod Moviestar, care adauga suport pentru H.264, partea de compresie video a standardului MPEG4.

Flash Playerul actualizat va putea beneficia si de acceleratia hardware a celor mai multe carduri grafice pentru PC-uri si este optimizat pentru procesoarele dual-core. Acesta va suporta versiunea 2 a HE-AAC, un standard de compresie audio mult mai eficient, care este de asemenea parte a MPEG 4.

Noile functii vor fi disponibile in aceasta toamna, printr-un update la Flash Player 9.

Datorita suportului pentru standardul H.264, tot mai mult continut video pe web va fi disponibil in high-definition. Adobe a ales sa suporte standardul acum deoarece este adoptat de tot mai multi producatori de continut si distribuitori media, precum companiile de cablu.

Flash-ul este standardul de facto pentru streamingul video utilizat de YouTube si alte site-uri Web.

Insa Microsoft doreste sa doboare dominatia Flash in Web video cu Silverlight. Compania a incheiat contracte cu mari editori video pentru a utiliza Silverlight.

Silverlight suporta Windows Media Audio si Video si alt standard de compresie video bazat pe Windows Media, numit VC-1.Sursa: www.news.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate