Cautare


12 Septembrie 2007
Sony confirma scaparea din memory stick-uri

O scapare de securitate in gama Sony de memory stick-uri USB ar putea lasa PC-urile vulnerabile in fata hackerilor.

Vulnerabilitatea, descoperita de firma de securitate F-secure, este prezenta in trei modele de stick-uri Sony MicroVault USB, care sunt dotate cu cititoare fingerprint.

Software-ul fingerprint reader Sony MicroVault USM-F instalat pe stick-urile USB, instaleaza un driver care creaza un director ascuns sub "c:\windows\".

Cercetatorii de la F-secure au aratat ca un hacker ar putea patrunde in directorul ascuns, utilizand Command Prompt pentru a crea noi fisiere ascunse. De asemenea, exista si cai de a rula fisiere din acest director. Fisierele din acest director mai sunt ascunse si de unele scannere antivirus - in functie de tehnicile utilizate de software-ul antivirus.

"Tehnic este posibil ca un malware sa utilizeze directorul ascuns ca loc unde sa se ascunda", spune o postare pe blog-ul F-secure.

Desi Sony a declarat ca modelele au fost suspendate, se gasesc inca in vanzare si in folosinta.

Un purtator de cuvant al Sony a declarat: "Desi a fost vandut un numar mic din aceste modele, luam in serios problema si am inceput o investigatie interna. Niciun client nu a raportat pana acum probleme lagate de acesta situatie".Sursa: www.computerweekly.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Bolyai nr.11 / Tg.Mures 540 064
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate