Cautare
Ultimele stiri - Stiinta

21 Decembrie 2020
In pofida potentialului telemedicinei, avantajelor oferite de aceasta si gradului de evolutie tehnologica accelerata din ultimii ani, utilizarea sa era inca foarte redusa la inceputul anului 2020 in Romania. Desi in reglementarile specifice anterioare pandemiei Covid-19 exista referiri la telemedicina (telemedicina rurala şi sistemul informatic de telemedicina al apararii), existand si cateva proiecte pilot, acestea sunt lacunare si se poate spune ca nu au favorizat, pana acum, dezvoltarea acestor servicii la scara larga.


Hackerii acceseaza documente referitoare la vaccinurile COVID-19 autorizate
11 Decembrie 2020

Atacatorii vizeaza Agentia Europeana a Medicamentului, care reglementeaza vaccinurile, inclusiv tratamentul COVID-10 al Pfizer si BioNTech.

07 Decembrie 2020
EIT Health a anuntat castigatorii Headstart, una dintre competitiile sale emblematice in domeniul sanatatii. Zece noi start-up-uri din Europa Centrala, de Est si de Sud au fost recunoscute si premiate cu o finantare suplimentara de 10.000 de euro in cadrul finalei programului EIT Health Innostars Headstart 2020, in plus fata de cei 40.000 de euro acordat echipelor semifinaliste. Cele zece echipe care impart podiumul provin din Italia, Portugalia, Ungaria, Romania si Polonia.


02 Decembrie 2020
O treime (463 milioane) dintre elevii din toata lumea nu au acces la invatarea online atunci cand scolile sunt inchise din cauza pandemiei COVID-19 pentru ca lipsesc metodele sau echipamentele de conectare la distanta, releva raportul ”Stepping forward Connecting today’s youth to the digital future”, realizat de PwC si UNICEF. Dintre acestia, trei sferturi provin din zone rurale sau din familii sarace.


Kitul de testare la domiciliu pentru cancerul de san castiga premium Dyson
20 Noiembrie 2020

Un kit de testare la domiciliu pentru cancerul de san a castigat premium international James Dyson din acest an.

Vaccinul coronavirus Moderna este eficient in proportie de 94,5%, sustine compania
17 Noiembrie 2020

Testarea Moderna include peste 30.000 de participanti din SUA.

Primul vaccin COVID ofera o protectie de 90%, sustine o companie de medicamente
10 Noiembrie 2020

Pana in prezent, vaccinul de Pfizer a fost testat pe 43.500 de persoane din sase tari, fara probleme de siguranta.

14 Octombrie 2020
Sistemul a fost dezvoltat pentru a examina retina ochiului unei persoane.


21 August 2020
Smartphone-urile ar putea detecta atunci cand ati consumat prea mult alcool, prin monitorizarea mersului dvs., a constatat un studiu.


20 Iulie 2020
Multe mituri privind coronavirusul se raspandesc intr-o lume ingrijorata si obosita. O ingrijorare este legata de faptul ca tantarii s-ar putea hrani cu sangele unei persoane infectate, iar apoi sa transmita virusul unei alte persoane. Potrivit unui nou studiu realizat de catre cercetatorii de la Kansas University, nu trebuie sa ne ingrijoram cu privire la acest aspect.


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate