Cautare


29 Octombrie 2020
Alphabet Loon stabileste un nou record pentru zborul stratosferic cu un balon

Compania-mama a Google a creat Loon pentru a ajuta la accesul la internet in zonele fara semnal si cele afectate de dezastre.

Compania-mama Google, Alphabet, a dezvaluit ca unul dintre baloanele sale Loon de inalta altitudine a doborat recordul pentru zbor stratosferic dupa ce a petrecut 312 zile sus si a parcurs 135.000 de mile, aproape inconjurand globul. Calatoria balonului, care a fost detaliata miercuri intr-un blog post de catre Salvador Candido, Loon Chief Technology Officer, a inceput in Puerto Rico in luna mai 2019 si s-a incheiat in Baja, Mexic, 10 luni mai tarziu, dupa ce a zburat 60.000 de picioare deasupra Peru si apoi peste Pacific. Recordul anterior de 223 de zile a fost detinut tot de un balon Loon. 

 

Alphabet a creat filiala Loon pentru a dezvolta tehnologii cu baloane care pot transmite un semnal LTE in locuri in care turnurile celulare nu exista sau nu pot exista, precum si in zone lovite de dezastre naturale, cum ar fi uragane, care au distrus infrastructura de comunicatii. Alte solutii la aceste probleme au folosit drone sau geamanduri plutitoare pentru a crea o retea instantanee. 

 

Loon a inceput sa ofere servicii comerciale regulate anul acesta in Kenya, dupa ce anterior baloanele au fost folosite doar in situatii de urgenta. 

 

Sursa: www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate