Cautare


Hackerii au dezvaluit date despre vaccinul COVID-19, pe care le-au furat intr-un atac cibernetic
15 Ianuarie 2021 Internet

Hackerii au dezvaluit date despre vaccinul COVID-19, pe care le-au furat intr-un atac cibernetic

Agentia medicala a Uniunii Europene dezvaluie ca informatiile despre medicamentul impotriva coronavirusului au fost difuzate intr-o incalcare a datelor dezvaluita pentru prima data luna trecuta.

Hackerii au divulgat informatiile pe care le-au furat despre vaccinurile COVID-19 ca parte a unui atac cibernetic care a vizat agentia medicala a Uniunii Europene, a recunoscut organizatia. 

 

Atacul impotriva Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a fost dezvaluit pentru prima oara luna trecuta, iar acum s-a stabilit ca cei din spatele atacului au obtinut acces la informatii despre tratamentul impotriva coronavirusului. 

 

"Investigatia in curs a atacului cibernetic asupra EMA a dezvaluit ca unele dintre documentele accesate ilegal, legate de medicamentele si vaccinurile impotriva COVID-19, apartinand unor terte parti, au fost divulgate  pe internet. Se iau masurile necesare de catre autoritatile de aplicare a legii", a declarat EMA. 

 

"Agentia continua sa spriijine pe deplin ancheta penala cu privire la incalcarea datelor si sa notifice orice alte entitati si persoane fizice ale caror documente si date personale ar fi putut fi expuse accesului neautorizat", a adaugat EMA. 

 

Activitatea EMA si reteaua europeana de reglementare a medicamentelor nu sunt afectate de incalcarea de date, iat aprobarea si distribuirea vaccinurilor COVID-19 nu au fost afectate. 

 

O actualizare anterioara a dezvaluit ca hackerii au obtinut acces la informatii prin spargerea unei aplicatii IT nedivulgate si ca atacatorii vizau in mod specific date legate de medicamentele si vaccinurile impotriva COVID-19. Ancheta asupra atacului este in prezent in desfasurare. 

 

Nu este prima data cand companiile farmaceutice si alte organizatii implicate in dezvoltarea si distribuirea vaccinului COVID-19 sunt vizate de catre hackeri. Centrul National de Securitate Cibernetica din Marea Britanie (NCSC) a avertizat anterior ca universitatile si unitatile stiintifice sunt vizate de catre grupuri de hacking sponsorizate de stat, in incercarea de a obtine acces la datele de cercetare. 

 

Microsoft a lansat, de asemenea, un avertisment ca operatiunile de hacking sponsorizate de stat vizeaza producatorii de vaccin impotriva coronavirusului, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat si avertismente cu privire la cresterea atacurilor cibernetice care vizeaza domeniul sanatatii. 

 

Sursa: www.zdnet.com

 Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate