Cautare


Noul cablu submarin transatlantic de mare capacitate al Google este gata de functionare
04 Februarie 2021 Internet

Noul cablu submarin transatlantic de mare capacitate al Google este gata de functionare

Sistemul de cablu submarin Google Transatlantic Dunant este gata, la aproape doi ani si jumatate de la anuntarea proiectului de consolidare a capacitatii si rezistentei retelei pentru clientii Google Cloud.

Cablul submarin Dunant conecteaza Virginia Beach din SUA cu Saint-Hilaire-de-Riez de pe coasta atlantica franceza, devenind cel de al 14-lea cablu submarin Google. Dunant este unul dintre cablurile submarine recente private ale Google, printre care si: Curie, intre Chile si Los Angeles; Equiano, intre Portugalia si Africa de Sud; si Grace Hopper, un cablu care leaga New York de Londra, Marea Britanie si Bilbao, Spania.

Potrivit Google, Dunant extinde reteaua globala Google pentru a adauga capacitate, diversitate si rezistenta, permitand in acelasi timp interconectarea cu alte infrastructuri de retea din lume.

Cablul are capacitatea de a furniza peste Atlantic peste 250 terabiti pe secunda. Dunant are un design space-division multiplexing (SDM) cu 12 perechi de fibre, o premiera de acest gen. Acest design permite ca laserele si componentele optice sa fie partajate intre mai multe perechi de fibre, imbunatatind disponibilitatea sistemului.

Noua capacitate oferita de Dunant ar trebui sa ajute clientii sa ruleze mai bine aplicatiile in cloud si sa beneficieze de cele mai noi tehnologii machine learning in cloud.

Urmatorul cablu care va fi online va fi Grace Hopper, programat sa intre in functiune in 2022. Acesta ii va aduce Google Cloud o retea masiva de legaturi de fibra optica si cabluri submarine pentru a sprijini cele 24 de regiuni ale platformei Google Cloud si peste 100 de locatii CDN Cloud.

Parintele Google, Alphabet Inc. a raportat ca Google Cloud a inregistrat venituri de 3.83 miliarde de dolari la o pierdere de 1.24 miliarde dolari in trimestru patru 2020. Business-ul cloud include Google Cloud Platform (GCP) si Google Workspace (Fost G Suite).

Veniturile totale in 2020 ale Google Cloud au fost de 13.059 miliarde dolari, cu 50% mai mult decat in anul precedent, insa a inregistrat o pierdere substantiala de 5,61 miliarde de dolari.

Google isi consolideaza activitatea Google Cloud, aceasta inregistrand cea mai mare componenta a angajarilor in trimestru 4, de 4.149 persoane.

Sursa: www.zdnet.com

 Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate