Cautare


Android 10, adoptat mai rapid decat orice alta versiune, sustine Google
13 Iulie 2020 SO

Android 10, adoptat mai rapid decat orice alta versiune, sustine Google

Google a declarat ca Android 10 a fost descarcat mai rapid decat orice alta versiune din istoria sa, ajungand pe 100 de milioane de dispozitive in 5 luni.

Acest lucru face ca rata sa de adoptie sa fie cu 28%  mai rapida decat a versiunii anterioare, a spus compania. 

 

Dupa 300 de zile, 400 de milioane de utilizatori folosesc cea mai recenta versiune a software-ului. 

 

Cu toate acestea, viteza de adoptie ramane inca in urma Apple iOS, care are o rata de adoptie de 92% pentru cel mai recent sistem de operare in randul iPhone-urilor moderne. 

 

Potrivit Ars Technica, Google a declarat ca exista 2,5 miliarde de dispozitive active in acest an, iar cele 400 de milioane care ruleaza cea mai recenta versiune reprezinta doar 16% din baza de instalare posibila. 

 

Cu toate acestea, comparatiile directe nu sunt chiar atat de simple. Apple isi produce propriile telefoane si actualizari software si lanseaza propriile actualizari. Rata sa de adoptie are in vedere doar telefoanele lansate in ultimii patru ani. 

 

Android, in schimb, este un sistem de operare open-source folosit de o gama uriasa de producatori care realizeaza multe dispozitive diferite. 

 

Acesti producatori au trebuit in mod traditional sa aprobe versiunile majore de Android pentru dispozitivele lor, adaugand adesea intarzieri indelungate. 

 

Unii producatori au refuzat sa aplice actualizari telefoanelor lor, chiar si atunci cand acestea erau disponibile. 

 

Acest lucru a nemultumit unii utilizatori, care asteapta functii noi, insa unele telefoane care nu au primit niciodata actualizari esentiale de securitate ar putea fi compromise de catre actorii rau intentionati. 

 

Google sustine ca a adus modificari procesului de actualizare Android, care i-au permis sa livreze mult mai rapid actualizarile esentiale. 

 

Un exemplu este lansarea sistemului sau de back-tracing backend, folosit de catre aplicatiile de urmarire a coronavirusului in mai multe tari, precum Germania si Irlanda. 

 

Noul sistem permite Google sa trimita actualizari catre parti ale sistemului de operare prin intermediul magazinului de aplicatii Google Play. 

 

Intr-o discutie Reddit, membrii echipei de dezvoltare Android au scris ca principalele probleme cu producatroii de telefooane care emit actualizari "sunt, in esenta, legate de costuri". 

 

Ei au scris ca, intrucat Android este lansat ca piesa de software open-source, este apoi personalizat de catre producatorii de telefoane pentru a functiona cu propriile camere, interfete si alte aspecte specifice. 

 

Modificarile efectuate de catre echipa sunt concepuute pentru a permite actualizari mai rapide ale anumitor parti ale sistemului, care nu necesita aprobare din partea fiecarui producator in parte. 

 

Sursa: www.bbc.co.ukInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate